“Ούτρινσκι Βέσνικ” : Ο Ψωμιάδης ισχυρίστηκε ότι καταδικάστηκε για τη Μακεδονία

"Ο περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης είναι γνωστός για τις ριζοσπαστικές ιδέες του
σχετικά με το μακεδονικό ζήτημα", γράφει η σκοπιανή εφημερίδα


Απρίλιος 12, 2011.
Αθήνα.
Η πολιτική σταδιοδρομία του Περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, γνωστός για τις ριζοσπαστικές απόψεις του επί του Μακεδονικού ζητήματος, κρέμεται σε μια κλωστή.


Το Εφετείο της Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο και καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους,  μετά την απαγγελία κατηγορίας ότι καταχράστηκε το αξίωμά του μειώνοντας το πρόστιμο των 80.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη βενζινάδικου, λόγω παρανομίας του.

Αυτομάτως η ετυμηγορία έρχεται σε αντίθεση με την εκλογή του ως Περιφερειάρχης, αλλά  έχει υποβάλλει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, οπότε βρίσκεται σε αναμονή της τελικής απόφασης του δικαστηρίου που θα αποφανθεί αν χάσει το αξίωμα του Περιφερειάρχη.

Παρά την απόφαση του δικαστηρίου, ο Ψωμιάδης, εμφανίστηκε, χθες, στη θέση του και σε συνέντευξη Τύπου είπε ότι έχει το δίκιο με το μέρος του και περιμένει θετική απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης, ο οποίος είναι μέλος του μεγαλύτερου  δεξιού κόμματος της αντιπολίτευσης, της Νέας Δημοκρατίας, σε κάθε δημόσια εκδήλωσή του, αναφέρεται, σχεδόν πάντα, στη Μακεδονία. Στη χθεσινή συνέντευξή του υποστήριξε ότι προσπαθούν να του κλείσουν το στόμα, γιατί επιδιώκουν να κλείσουν το θέμα της Μακεδονίας, και τη στιγμή αυτή ενοχλούνται από τις απόψεις του.

«Κάποιοι θέλουν να μου κλείσουν το στόμα για το ζήτημα αυτό, γιατί πρέπει να τελειώνουν με αυτό. Ο συνάδελφός μου, ο ευρωβουλευτής Τρεμόπουλος, είναι ο μόνος ευρωβουλευτής που δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι τα Σκόπια πρέπει να ονομάζονται Μακεδονία και ότι υπάρχει η μακεδονική γλώσσα», δήλωσε ο Ψωμιάδης προσθέτοντας ότι συζητάνε γι’ αυτόν, χωρίς αυτόν.

Στη συνέχεια είπε ότι η κόκκινη γραμμή είναι γνωστή και η Μακεδονία δεν είναι προς πώληση. Συμβούλεψε, μάλιστα, το κοινό να μην ασχολείται μαζί του αλλά με τα πολιτικά και επιχειρηματικά σκάνδαλα της κυβέρνησης Παπανδρέου, τις πωλήσεις της κρατικής περιουσίας καθώς και με τις δηλώσεις των Ελλήνων πολιτικών για τη διαφορά του ονόματος.

Προέβη επιπρόσθετα και στην δήλωση «είμαι πάρα πολύ δυνατός για να πεθάνω ‘πολιτικά’», είπε ο Ψωμιάδης ανακοινώνοντας ότι είναι σε θέση να σχηματίσει δικό του κεντροδεξιό πατριωτικό κόμμα.

Τον υποστήριξε η Νέα Δημοκρατία αλλά και ο αρχηγός του ακροδεξιού ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, που ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.
--
Τίτλος: «Солунскиот префект тврди дека е осуден поради Македонија»
Δημοσίευση: Утрински весник