Σερβία: Ο διάλογος με το Κοσσυφοπέδιο να τεθεί υπό του ΟΗΕ

"Ο διάλογος Βελιγραδίου - Πρίστινας να τεθεί υπό την ηγεσία του ΟΗΕ",
ζήτησε ο Σέρβος υπουργός


Απρίλιος 6, 2011.

Βελιγράδι.

 H Σερβία επιδιώκει να ενταχθεί ο διάλογος Βελιγραδίου- Πρίστινας υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ενώ σήμερα διεξάγεται με την επίβλεψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Στη δήλωση αυτή προέβη ο αρμόδιος υπουργός της Σερβίας για το Κοσσυφοπέδιο, Γκόραν Μπογκντάνοβιτς, στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι με τον επικεφαλής της αποστολης του ΟΗΕ, στο Κοσσυφοπέδιο, Λαμπέρτο Τζανιέρ.


Σύμφωνα με τα σερβικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο συνομιλητές εκτιμούν ότι οι μονομερείς κινήσεις σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο μπορούν να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση της περιοχής και μόνον ο διάλογος αποτελεί τον καλύτερο τρόπο επίλυσης των προβλημάτων.


Σε ανακοίνωση του σερβικού υπουργείου για το Κοσσυφοπέδιο, αναφέρεται ότι ο Μπογκντάνοβιτς εξέφρασε με σαφήνεια την άποψη ότι το Βελιγράδι επιμένει να τεθεί ο διάλογος Βελιγραδίου-Πρίστινας, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.


Επιπρόσθετα η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Σέρβος υπουργός έπεισε τον Τζανιέρ, να συνεχίσουν οι δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνων (UNMIK)  την αποστολή τους στο Κοσσυφοπέδιο, σύμφωνα με το ψήφισμα 1244 του Διεθνούς Οργανισμού.

--

Τίτλος : «Dialogu Serbi-Kosovë Bogdanoviç:Të zhvillohet nën drejtimin e OKB»
Δημοσίευση: BW, 5.4.2011.