Τουρκία: Σκοτώθηκε Κούρδος διαδηλωτής από την αστυνομία

Η τουρκική αστυνομία άνοιξε πυρ κατά των Κούρδων διαδηλωτών στο Ντιγιαρμπακίρ


Απρίλιος 20, 2011.

Ντιγιαρμπακίρ.

Κούρδος διαδηλωτής σκοτώθηκε και αρκετοί τραυματίστηκαν, σήμερα, από την τουρκική αστυνομία στο Ντιγιαρμπακίρ, στη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας κατά των μέτρων που λαμβάνονται κατά των Κούρδων υποψηφίων στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, αναφέρει το πρακτορείο ‘Φόκους’ επικαλούμενο το AFP.


Προς το παρόν οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν από επίσημη τουρκική πηγή. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τουλάχιστον δύο άτομα τραυματίστηκαν σε επεισόδια στην Μπισμίλ, στην επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ, η οποία κατοικείται, κυρίως, από κουρδικό πληθυσμό.

Σύμφωνα με τον ηγέτη του Κόμματος για την Ειρήνη και την Δημοκρατία, το κύριο κουρδικό κόμμα στην Τουρκία, η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον των διαδηλωτών, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας δεκάδες άλλα.

Ο αρχηγός του κόμματος πρόσθεσε ότι ακυρώθηκε απόψη η συνάντηση που υποτίθεται ότι θα γινόταν με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ, σε μια προσπάθεια να επιλυθεί το πρόβλημα με επτά υποψήφιους βουλευτές του κόμματος για την Ειρήνη και την Δημοκρατία, των οποίων οι αιτήσεις κηρύχθηκαν άκυρες από τις τοπικές  τουρκικές αρχές.

--
«Кюрдски демонстрант е бил убит в Турция»
Информационна Агенция "Фокус", 20.4.2011. 16:46