Ρουμανία: Απαισιόδοξοι και κατηφείς οι Ρουμάνοι

Απαισιόδοξοι οι Ρουμάνοι  από την οικονομική κρίση 


Απρίλιος 15, 2011.

Για 'πεσιμισμό' των Ρουμάνων μιλάει η ρουμανική τηλεόραση
«Η απαισιοδοξία είναι η αδελφή των Ρουμάνων» αναφέρει σε σχετική αναφορά της τη ρουμανική τηλεόραση ‘antena 3’.

Πάνω από το μισό του ρουμανικού πληθυσμού δεν πιστεύει ότι η οικονομική κρίση που χτυπά τη χώρα θα ξεπεραστεί στο τέλος του έτους, όπως πιστεύουν οι πολικοί.
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε, χθες, στο Βουκουρέστι, αναφέρει ότι το 92% των πολιτών αναμένει περαιτέρω αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων  μέσα στο τρέχον έτος.


Το ποσοστό του αστικού πληθυσμού που πιστεύει ότι η χώρα θα ανακάμψει σύντομα είναι πολύ μικρό.

«Μόνο το 5% από τους κατοίκους των πόλεων είναι αισιόδοξο ότι η Ρουμανία θα βγει από την κρίση στα τέλη του χρόνου. Οι περισσότεροι ερωτηθέντες περιμένουν νέες αυξήσεις στις τιμές και ένα ποσοστό που αντιστοιχεί με το 10% πιστεύει ότι η κρίση θα κρατήσει πλέον της πενταετίας», αναφέρει η ρουμανική τηλεόραση.

Αντίθετα αισιοδοξία επικρατεί στους κατοίκους της Βλαχίας, οι οποίοι βλέπουν με καλό μάτι το μέλλον της οικονομίας. Η αισιοδοξία, πάντως, αυτή δεν εκφράζεται σε κάποιον οικονομικό σχεδιασμό της χώρας.

Στην άλλη άκρη βρίσκονται οι Μολδαβοί, οι οποίοι είναι  σίγουροι για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Όσο, για την αγορά, οι Ρουμάνοι πιστεύουν ότι οι εταιρείες θα προωθήσουν με διαφημίσεις τα προϊόντα τους μέσα στο 2011, κάνοντας καλύτερες προσφορές για να προσελκύσουν τους αγοραστές.
--
Antenna 3, Romania