‘Kurir’: Η Ελλάδα αναγνώρισε την ‘Μακεδονία’


Απρίλιος 1, 2011.

Αργά το βράδυ, χθες, η ηγεσία της Ελλάδας, μετά τη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, αποφάσισε να αναγνωρίσει την πΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα.

Σύμφωνα με αναφορά των μέσων ενημέρωσης, η ελληνική κυβέρνηση συνειδητοποίησε ότι η άκαμπτη και ισχυρή θέση της,  για το όνομα της πΓΔΜ, , που εμποδίζει τη ένταξή της χώρας αυτής, στο ΝΑΤΟ, αλλά και στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση,  αποτελεί απειλή για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια.


Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε ότι η Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, είχε υποσχεθεί να κάνει πράξη την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και για το λόγο αυτόν έδωσε το πράσινο φώς στην έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θεωρείται δεδομένο, ότι οι ελληνικές αρχές προέβησαν στην απόφαση αυτή, μετά την αναμενόμενη ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, που είναι υπέρ της πΓΔΜ και αποφάσισαν ,εκ των προτέρων, να σεβαστούν την απόφαση αυτή και να την εφαρμόσουν.

Είναι, επίσης, βέβαιο ότι η Αθήνα, θα αναγνωρίσει και την μακεδονική μειονότητα που ζει στο βόρειο τμήμα της ελληνικής πολιτείας.
Ακόμη, δεν υπήρξε αντίδραση από την ηγεσία της Μακεδονίας για την άρδην αλλαγής της στάσης της Ελλάδας, που αναγνωρίζει, πια την πΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα.

Αυτή θα μπορούσε να ήταν η πιο ευχάριστη είδηση που έχουμε μέχρι τώρα δημοσιεύσει, αλλά μόνο που δεν είναι αλήθεια.

Αφού, θα μπορούσε να συμβεί μόνο σήμερα, που είναι Πρωταπριλιά, μια μέρα αφιερωμένη στο ψέμα, ένα πρωταπριλιάτικο αστείο…

--
Τίτλος: «Грција не призна под уставното име»
Δημοσίευση: Kurir, Skopje, 1.4.2011.