Φάρσα για 160 πυρηνικές βόμβες στις ΗΠΑ


Απρίλιος 1, 2011.

Είκοσι πέντε επιστολές εστάλησαν σε άτομα και οργανώσεις στις ΗΠΑ, με τις οποίες η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα, προειδοποιεί ότι έχει εγκαταστήσει 160 πυρηνικές βόμβες, που λειτουργούν με τηλεχειρισμό, σε διάφορα κτίρια σε όλη την επικράτεια, ανακοίνωσε το τοπικό κανάλι CBS του Σικάγου.

Ο αποστολέας των επιστολών αυτών, υποστηρίζει ότι ο ίδιος είναι  ο αρχηγός τρομοκρατικής ομάδας του Μπιν Λάντεν.
Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί έχουν τοποθετηθεί  σε σχολεία, γήπεδα, εκκλησίες, καταστήματα, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και κυβερνητικά κτίρια.


«Πρόκειται για μια αποστολή αυτοκτονίας», αναφέρεται στην επιστολή που κατακρίνει τις συνθήκες στις οποίες είναι αναγκασμένες να ζουν οι οικογένειες στο Αφγανιστάν.
25 стряскащи писма са били разпратени до частни лица и организации в САЩ. Οι επιστολές ήταν χειρόγραφες και εστάλησαν από ταχυδρομείο του Σικάγου. 
Αντίγραφα των επιστολών αυτών εστάλησαν στις πολιτείες  Όρεγκον, Καλιφόρνια, Τέξας και Φλόριντα. Όλοι οι παραλήπτες κάλεσαν αμέσως το FBI, και η έρευνα της υπόθεσης διενεργείται από το γραφείο του Σικάγου.
Οι επιστολές δημιούργησαν πανικό, αλλά υπάρχει ένα στοιχείο στις επιστολές αυτές, που σύμφωνα με τους αναλυτές, μάλλον, πρόκειται  για ψευδή συναγερμό, για φάρσα.
«Υπάρχει κάτι, στις επιστολές αυτές, το οποίο δείχνει ότι δεν ανταποκρίνεται  σε πραγματική απειλή», δήλωσε ο ειδικός πράκτορας του FBIAndre Zavala, ‘ωστόσο η υπόθεση θα διερευνηθεί μέχρι τέλους», συμπλήρωσε.
Το FBI προειδοποίησε ότι ερευνά για τον αποστολέα, ώστε να προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. «Μπορεί να καταδικαστεί από πέντε έως δέκα χρόνια για κάθε επιστολή που απέστειλε», είπε ο Zavala.
--
Τίτλος: «Ал Кайда” поставила 160 атомни бомби в САЩ?»
Δημοσίευση: «24 Часа»