Τουρκία: Δίωξη για κόμικς!...




Αντιμετωπίζουν 4 χρόνια φυλάκισης για τον ¨Νέο Μουσταφά¨
Υποβλήθηκε μήνυση σε βάρος των συγγραφέων και σκιτσογράφων του κόμικς ¨Νέος Μουσταφά¨, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ποινή μέχρι 4,5 χρόνια φυλάκισης για ¨προσβολή μνήμης του Ατατούρκ¨.
Την μήνυση σε βάρος του συγγραφέα και του σκιτσογράφου (Γαιλίν Αλπάι και Μπαρίς Κεσόγλου) σχετικά με το κόμικς που απεικόνιζε την ζωή του Ατατούρκ την υπέβαλε ο βουλευτής Μαγνησίας του CHP Σαχίν Μενγκού.




Στην μήνυση αναφέρεται ότι ¨Χωρίς καμία απολύτως στήριξη από επίσημες πηγές με ένα πλήρως στημένο σενάριο ¨ Μειώνει και υποτιμά τον Ατατούρκ ζωγραφίζοντας τον στο Οθωμανικό παλάτι να έχει ξυλοκοπηθεί, να έχει γρονθοκοπηθεί, να έχει βασανιστεί, να τον έχουν κλωτσήσει στο κεφάλι, όντας ανήμπορος και καημένος¨.
………………..
Η εισαγγελία σε εφαρμογή των άρθρων 1/1 και 2/1 του νόμου ¨Για τα αδικήματα σε βάρος του Ατατούρκ¨ άσκησε δίωξη. Οι Αλπάι και Κεσόγλου αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από 1,5 χρόνο έως 4,5 χρόνια για ¨προσβολή μνήμης του Ατατούρκ¨.


Εφ. Ραντικάλ 3-5-2011
…………………….
Σχόλιο : Μια από τις ¨ένοχες¨ φωτογραφίες είναι και η παραπάνω. Με τέτοια στελέχη το CHP θέλει να πάει μπροστά και την χώρα… Άκου ειδικός νόμος ¨Για τα αδικήματα σε βάρος του Ατατούρκ¨ !!!


Πηγή: http://tourkikanea.gr/2011/05/04/ata-6/#more-5746