Βουλγαρία: Η βουλγαρική φρεγάτα σε αναμονή νατοϊκών εντολών

 Με on line οπτική σύνδεση το βουλγαρικό επιτελείο ενημερώθηκε
από τον πλοίαρχο της φρεγάτας,  η οποία ενσωματώθηκε στις ναοτοϊκές
δυνάμεις της Μεσογείου


Μάιος 5, 2011.

 Η βουλγαρική φρεγάτα  “Дръзки” ( Ντέρζκι/ ‘Τολμηρή’),  παρότι έχει ενσωματωθεί στο νατοϊκό στόλο της Μεσογείου, δεν έχει λάβει, εισέτι, καθήκοντα για το θαλάσσιο εμπάργκο κατά της Λιβύης.


Το πλοίο έχει διατεθεί στις συμμαχικές δυνάμεις από την 1η Μαΐου, αλλά, ακόμη,  βρίσκεται σε αδράνεια και δεν έχει προβεί σε κανέναν έλεγχο των φορτηγών ή αλιευτικών σκαφών που διέρχονται από την περιοχή.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε, σήμερα, ο πλοίαρχος της φρεγάτας, Πάντσο Πάντσεφ, στη διάρκεια on line οπτικής σύνδεσης με την ευκαιρία της ημέρας του Στρατού της 6ης Μαΐου. Σύμφωνα τον Βούλγαρο πλοίαρχο, το πλήρωμα της φρεγάτας δεν αντιμετωπίζει κανένα  τεχνικό πρόβλημα.

Το βουλγαρικό σκάφος βρίσκεται σε εντεταλμένη αποστολή σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για τη Λιβύη.

Ο υπουργός Άμυνας, Άνγιου Άγγελοφ,  εξάλλου,  δήλωσε την Τετάρτη, ότι εγκρίθηκε ο νέος κανονισμός που διέπει την Άμυνα της χώρας καθώς και  ένα σχέδιο διατάγματος το οποίο συζητήθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο κεκλεισμένων των θυρών, λόγω απορρήτου περιεχομένου.

Σύμφωνα με τον νέο διάταγμα το οποίο θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου θα γίνει μείωση των θέσεων προσωπικού στο Υπουργείο και όλες οι υπηρεσίες θα υπάγονται στο εξής στον υπεύθυνο υπουργό.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, ο διοικητικός τομέας της Άμυνας, μειώνεται κατά 184 μόνιμες θέσεις. Δημιουργείται, επιπρόσθετα, μια κεντρική υπηρεσία η οποία θα ελέγχει όλα τα θέματα, που αφορούν, συνολικά, το στρατιωτικό προσωπικό που υπάγεται στο Υπουργείο Άμυνας.

--

«“Дръзки” все още не патрулира Съкращават над 500 щатни длъжности в армията от 1 юли»
Δημοσίευση: 'Стандарт нюз '