Συμβούλιο της Ευρώπης: Ειδικοί παρατηρητές στη Χιμάρα

"Συμβούλιο της Ευρώπης, ειδικοί παρατηρητές στη Χιμάρα"

Μάιος 6, 2011.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τις αλβανικές δημοτικές εκλογές της 8ης Μαΐου, ειδικά για την πόλη της  Χιμάρας.

Τα επεισόδια τα οποία είχαν παρατηρηθεί στο παρελθόν, στις δημοτικές εκλογές, αλλά, και η φόρτιση των εθνικιστικών εντάσεων σε αυτήν την πόλη μεταξύ των Αλβανών και της ελληνικής μειονότητας, ώθησε το Συμβούλιο της Ευρώπης να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην παρακολούθηση της εκλογικής διαδικασίας στην περιοχή.


Για το σκοπό αυτόν, η Κεντρική Εκλογική  Επιτροπή, ενέκρινε χθες έναν κατάλογο 23 παρατηρητών του Συμβουλίου της Ευρώπης, εκ των οποίων δύο θα βρίσκονται στη Χιμάρα.

Νωρίτερα το Συμβούλιο της Ευρώπης, είχε εγκρίνει και 7 επιπλέον παρατηρητές από την αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα και άλλους 53 παρατηρητές από τον ΟΑΣΕ που βρίσκονται ήδη στα Τίρανα με επικεφαλής τον πρέσβη Eugen Wollfarth.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης

Οι τοπικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή θα παρακολουθούνται από περισσότερους από έξι χιλιάδες εντόπιους και ξένους παρατηρητές.

Οι παρατηρητές αυτοί,  θα παρακολουθήσουν την εκλογική διαδικασία κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα:  5 στην πόλη των Τιράνων, 4 στη Σκόδρα, 2 στο Δυρράχιο, 2 στο Ελμπασάν και 2 στην Αυλώνα. Επίσης στο Δήμο της Χιμάρας θα αποσταλούν δύο ειδικοί παρατηρητές του Συμβουλίου της Ευρώπης, η  γεωργιανή  Mamuka Abuladze και ο Minkel Juhkami από την Εσθονία, σύμφωνα με τον κατάλογο  που εγκρίθηκε για την παρακολούθηση της εκλογικής διαδικασίας.
--
« Këshilli i Europës, vëzhgues të posaçëm për Himarën»
Mapo.
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος