Πρόεδρος Βουλγαρίας: «Ζητώ συγνώμη από τους απολυμένους στρατιωτικούς»

Για θλιβερό ρεκόρ μείωσης των αμυντικών δαπανών, είπε ο Βούλγαρος πρόεδρος


Μάιος 9, 2011.

“Κατά την ημέρα του βουλγαρικού στρατού, στην εορτή του Αγίου Γεωργίου, στις 6 Μαΐου, είχε γίνει μια μικρή παραδοσιακή παρέλαση στο κέντρο της πόλης στην οποία  παρευρέθη και μίλησε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ”, γράφει η βουλγαρική ‘Μέντιαπολ’.


Με την ιδιότητα του ανώτατου διοικητή, ο Βούλγαρος πρόεδρος, τόνισε,  την αναγκαιότητα των κοινωνικών προνομίων των στρατιωτικών,  τη χορήγηση περισσότερων  χρημάτων στην άμυνα και ζήτησε συγνώμη από όλους εκείνους που απολύθηκαν από το στρατό.

«Δεν μπορούμε να μην ανησυχούμε για τις διεθνείς στατιστικές, σύμφωνα με τις οποίες, έχουμε ένα θλιβερό ρεκόρ, τολμώ να πω, στη μείωση των κονδυλίων για την  άμυνα. Θα ήθελα να υπήρχε συνέχεια στην στρατιωτική πολιτική και μάλιστα με την ενίσχυση κοινωνικών παροχών και κινήτρων. Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι ο κυριότερος παράγοντας για την ανάπτυξη του βουλγαρικού στρατού και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουν οι στρατιωτικοί καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, αυτοί και οι οικογένειες τους, και πολύ  καλύτερες συνθήκες στην επαγγελματική σταδιοδρομία τους», τόνισε ο Παρβάνοφ.

«Θέλω να ευχαριστήσω εκείνους που ήδη είναι απόμαχοι και πιστεύω ότι η ιστορία θα διατηρήσει τη συμβολή τους. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από εκείνους που απολύθηκαν από το στρατό στη διάρκεια των τελευταίων ετών και  τους συμπαραστέκομαι. Γνωρίζω ότι τώρα περνούν δύσκολα και έχουν προσωπικά βάσανα», πρόσθεσε ο Βούλγαρος πρόεδρος.

Η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας της Βουλγαρίας έχει προγραμματίσει τα επόμενα χρόνια δραστική μείωση των θέσεων στις  ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Στο τέλος  της ομιλίας του, ο Παρβάνοφ, ευχήθηκε στον διάδοχό του, που θα προκύψει στο τέλος του χρόνου, να έχει το ίδιο όραμα για τον βουλγαρικό στρατό, ο οποίος είναι ο εγγυητής της ασφάλειας της χώρας.


--
Πηγή : mediapool, 9.5.2011.