Μαυροβούνιο: Οι Σοσιαλιστές οργανώνουν Ανεξάρτητη Ορθόδοξη Θρησκευτική Κοινότητα


Μάιος 21, 2011.

Ποντγκόριτσα.

Σήμερα στο Μαυροβούνιο εορτάζεται το πέμπτο έτος της Εθνικής Ανεξαρτησίας, μετά την αποχώρηση του, με δημοψήφισμα, από την Γιουγκοσλαβία.

Την ημέρα αυτή επέλεξε το Σοσιαλιστικό Κόμμα να πραγματοποιήσει το έκτο συνέδριό του και να εκλέξει την ηγεσία του κόμματος, δεχόμενο αρνητική κριτική από την αντιπολίτευση για την επιλογή της Ημέρας της Ανεξαρτησίας για τη δραστηριότητα αυτή.


Ο σημερινός αρχηγός του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός, Μίλι Τζουκάνοβιτς (φωτό), είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία, ενώ υποψήφιοι αντιπρόεδροι ορίστηκαν πάλι οι Φιλίπ Βουγιάνοβιτς, Ζέλικο Στουράνοβιτς και Σβέτοζαρ Μάροβιτς,  επίσης προτάθηκε για πρώτη φορά και ο Ιγκόρ Λουκσίτς.

Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα του DPS, όπως έγινε γνωστό, θα γίνει προσπάθεια  οργάνωσης μιας «αυτό-Ορθόδοξης θρησκευτικής κοινότητας» στο Μαυροβούνιο, με εμφανή στόχο την ανεξαρτησία της από το Πατριαρχείο του Πεκίου (Σερβίας).

«Η πολιτική του Σοσιαλιστικού Κόμματος  προβλέπει την οικοδόμηση μιας ισχυρής κοινωνίας ενισχυμένης με το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να εδραιωθούν οι πολιτικές υποδομές για ένα μέλλον προσανατολισμένο στις ευρωπαϊκές αξίες με θεμέλιο την ανάπτυξη του συνόλου της κοινωνίας του Μαυροβουνίου».


--
Πηγή: Tanjug