Αλβανία: Στα Τίρανα ο εισηγητής του Ευρωκοινοβουλίου

Ο Σλοβένος ευρωβουλευτής, Εντουαρτ Κούκαν, εισηγητής του ΕΚ για την
Αλβανία, έφθασε στα Τίρανα για να παρακολουθήσει τις εκλογές της
8ης Μαΐου


Μάιος 7, 2011.

Ο Eduard Kukan, εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Αλβανία, έφθασε στα Τίρανα πραγματοποιώντας διάφορες συναντήσεις στη διάρκεια του Σαββάτου, ενόψει των αυριανών  δημοτικών εκλογών.

Σε συνέντευξή του στο αλβανικό Top Channel, ο Kukan δήλωσε ότι η επίσκεψή του στα Τίρανα, αποτελεί ένδειξη του ενδιαφέροντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Αλβανία.


«Οι στόχοι αυτής αποστολής μας είναι η λήψη όσο το δυνατόν περισσότερων πληροφοριών, από τους συντελεστές των εκλογών, σε αυτήν την κοινωνία, όπως της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης, των μέσω ενημέρωσης καθώς η στάση που τηρούν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις. Σκοπός μας είναι να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία, τα οποία θα αναφερθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», δήλωσε ο Eduard Kukan.

«Ελπίζουμε ότι οι εκλογές θα είναι ελεύθερες και δίκαιες και να έχουν οργανωθεί σωστά. Την Κυριακή θα πάρουμε την απάντηση σε αυτό το οποίο όλοι περιμένουμε», πρόσθεσε ο εισηγητής της Αλβανίας.

Σε ερώτηση, μάλιστα, αν θα υπάρξουν κυρώσεις στην περίπτωση που οι εκλογές δεν φθάσουν τα επιθυμητά πρότυπα της διεθνούς κοινότητας, ο Eduard Kukan απάντησε  χαρακτηριστικά: «Δεν θα ήθελα να σκέφτομαι ότι θα συμβεί αυτό. Ας περιμένουμε μέχρι αύριο»…

--
Πηγή: Lajme Albeu