Σκοπιανή ‘Βέτσερ’ : Ο Χατζημαρκάκης κατηγορείται για λογοκλοπή

H  'Вечер'  αναφέρεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας 'Die Welt'
 για τον Ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη.


Μάιος 17, 2011.

«Ο γερμανός Ευρωβουλευτής, ελληνικής καταγωγής, Γιώργος Χατζημαρκάκης, έκλεψε την εργασία κάποιου άλλου για το διδακτορικό του. Ο Χατζημαρκάκης ο οποίος  είναι συμπρόεδρος της μεικτής επιτροπής για την  ένταξη της πΓΔΜ στην ΕΕ, προέβη σε λογοκλοπή προκειμένου να γράψει την διδακτορική διατριβή του, ανακοίνωσε η εφημερίδα Die Welt», δημοσιεύει σήμερα  η σκοπιανή εφημερίδα ‘Βέτσερ’.


Η εφημερίδα γράφει ότι ο βουλευτής ο οποίος ήταν πολύ στενός φίλος του πρώην εισηγητή για την πΓΔΜ, Ζόραν Θάλερ και ο οποίος είναι σκληρός επικριτής της Σκοπιανής Κυβέρνησης ( ο Χατζημαρκάκης) φέρεται να χρησιμοποίησε στην διδακτορική διατριβή του, την  διαδικτυακή πύλη «Vroni Plug» καθώς είναι και ύποπτα  τα ονόματα των εκπαιδευτικών της βιβλιογραφίας που παρουσιάζει.

Η επιστημονική εργασία του Βουλευτή που έχει τίτλο « Η πληροφόρηση στην Παγκοσμιότητα» τέθηκε υπό διερεύνηση όταν βρέθηκαν ορισμένοι Γερμανοί πολιτικοί οι οποίοι φέρονται να έχουν αντιγράψει τις διατριβές τους για απόκτηση ακαδημαϊκών τίτλων.

Πριν από δύο μήνες – συνεχίζει το σκοπιανό δημοσίευμα- αποχώρησε  από την γερμανική κυβέρνηση ο υπουργός Carl Guttenberg, λόγω σκανδάλου λογοκλοπής καθώς και η συνάδελφος του Χατζημαρκάκη, Silvana Koch Merin, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα σκάνδαλα αυτά καταδίκασε το γερμανικό κοινό χαρακτηρίζοντάς τα ως επαίσχυντα και τα οποία  μειώνουν την αξιοπιστία των πολιτικών. Ζητούν μάλιστα μετά το παράδειγμα του Guttenberg και της Merin, την παραίτηση του Χατζημαρκάκη, γράφει η σκοπιανή εφημερίδα ‘Βέτσερ’.
--
Πηγή: Вечер, 17.5.2011.