Μπερίσα: Ο Ράμα δεν είναι νικητής!

 Μπερίσα : "Έχουμε αδιαμφισβήτητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο Ράμα δεν είναι ο νικητής των εκλογών"


Μάιος 16, 2011.

«Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της πλειοψηφίας, Σαλί Μπερίσα, απευθυνόμενος και πάλι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σχετικά  με το τελικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στα Τίρανα, δήλωσε μια μέρα μετά το τέλος της διαδικασίας καταμέτρησης των ψήφων, ότι το Δημοκρατικό Κόμμα (του οποίου ηγείται) έχει έγγραφα, τα οποία αποδεικνύουν ότι ο υποψήφιος δήμαρχος των Σοσιαλιστών, δεν είναι ο νικητής των εκλογών των Τιράνων, όπως ανακοινώθηκε από το σοσιαλιστικό κόμμα.


«Έχουμε αδιαμφισβήτητα έγγραφα ότι οι ψήφοι που δίνονται στον Μπάσα από τους πολίτες των Τιράνων είναι πολύ περισσότεροι από τους ‘δέκα ψήφους’ του Ράμα. Εγγυούμαι ότι θα αποδεχθούμε κάθε αποτέλεσμα που προέρχεται από τα δημοκρατικά θεσμικά όργανα αυτής της χώρας. Συγχρόνως, όμως, θα αξιολογήσουμε κάθε προσβαλλόμενη ψήφο, με σκοπό να διαφυλάξουμε την ψήφο κάθε πολίτη», δήλωσε ο Μπερίσα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι  οι ψηφοφόροι επέλεξαν σωστά σε όλη την επικράτεια, δίνοντας 72.000 ψήφους περισσότερους προς το συνασπισμό που ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα (DP) και αυτό μόνο καθορίζει την μεγάλη νίκη σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του 2009.

«Σχεδόν 72 χιλιάδες ψήφοι περισσότεροι δόθηκαν στο «συνασπισμό για τον πολίτη», οι οποίοι αξιολογούνται με 8 βουλευτές επί πλέον. Αυτό το αποτέλεσμα  αποτελεί πραγματικό θρίαμβο για την παράταξή μας η οποία βασίζεται στις αξίες του πολίτη», είπε ο Μπερίσα.

Αναφερόμενος στις απώλειες των υποψηφίων Δημοκρατικών σε ορισμένους δήμους, οι οποίοι θεωρούνταν προπύργια του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Αλβανός πρωθυπουργός τη δικαιολόγησε ως μια ‘καινοτομία’, η οποία θα πρέπει να αναλυθεί.

Aurela Papadhima/Αουρέλα Παπαδήμα

--
Πηγή:  Alsat, Screen