Σερβική ‘Alo’: Ο Μλάντιτς πεθαίνει!

" Ο Μλάντιτς πεθαίνει!", γράφει η σερβική εφημερίδα, για τον Σερβοβόσνιο 
πρώην στρατηγό που  προσήχθη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης

Ιούνιος 2, 2011.

Πάσχει από καρκίνο στους λεμφαδένες και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο

«Ο Ράτκο Μλάντιτς είναι ήδη νεκρός! Βρίσκεται στο τέταρτο επίπεδο του καρκίνου και οι κακοήθεις όγκοι έχουν εξαπλωθεί παρά την αγωγή  και στην πραγματικότητα μετρά τις τελευταίες ημέρες της ζωής του…», γράφει σήμερα η σερβική εφημερίδα ‘Alo’.


«Η ιατρική έκθεση στην οποία είχαμε πρόσβαση», γράφει η ‘Αλό’, « δείχνουν ότι ο Μλάντιτς έχει καρκίνο στους λεμφαδένες ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη. Η διαπίστωση αυτή  προέρχεται από τη δημοσίευση ενός φάξ για τον Μλάντιτς για τις εξετάσεις που έκανε από τις 20 Απριλίου έως τις 18 Ιουλίου του 2009. Το διάστημα αυτό ήταν στο νοσοκομείο λόγω της εξέλιξης του λεμφώματος. Λόγω του προβλήματος βρισκόταν σε αγωγή χημειοθεραπείας, αλλά η ασθένεια παρά την χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε εξακολουθεί να επεκτείνεται.

Οι αιματολόγοι του Βελιγραδίου με τους οποίους μιλήσαμε- συνεχίζει η σερβική εφημερίδα- αρνήθηκαν να μας δηλώσουν το όνομά τους, συμφωνούν όμως ότι ο Σερβοβόσνιος πρώην αρχηγός του στρατού περνά τις τελευταίες ημέρες του, αν άμεσα δεν υποβληθεί σε περαιτέρω θεραπεία.

Ο μόνος γιατρός που ήταν πρόθυμος να μιλήσει δημοσίως – επισημαίνει η εφημερίδα- ήταν ο καθηγητής Δρ Μομτσίλο Μπάμπιτς, ο οποίος ανήκει στην ομάδα των γιατρών του Βόισλαβ Σέσελι του Βελιγραδίου και ο οποίος ανησυχεί για την υγεία του Μλάντιτς»

Πηγή: ‘Alo’. 2.6.2011.