Αντιπολίτευση Σκοπίων: «Η πΓΔΜ δεν μπορεί να ζει χωρισμένη σε προδότες και πατριώτες»


Ιούνιος 2, 2011.

Στην  προεκλογική ομιλία του ο Μπράνκο Τσερβενκόφσκι στο Πρίλεπ, τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι ανέβασε το εξωτερικό χρέος της χώρας στα 4.6 δις ευρώ, ενώ είχε υποσχεθεί πριν από δύο χρόνια ότι θα φέρει επενδύσεις από το εξωτερικό, ύψους 8 δις ευρώ.
 «Μία στις τρεις οικογένειες ψάχνει λύση για να μπορέσει  να επιβιώσει», πρόσθεσε ο πρόεδρος του SDSM.


Τοπικοί, εξάλλου, υποψήφιοι βουλευτές στου σοσιαλιστικού συνασπισμού κατέκριναν την κυβερνητική πολιτική στον αγροτικό τομέα.  Ο υποψήφιος  βουλευτής της τέταρτης εκλογικής περιφέρειας, Ζόραν Ζάεφ,    μίλησε για «κλοπή των καπνοπαραγωγών, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, οι οποίες δεν τηρήθηκαν όχι μόνον στο Πρίλεπ αλλά σε όλη τη χώρα».

Στην προεκλογική συγκέντρωση, μίλησε και η υποψήφια για την πρωθυπουργία, Ραντμίλα Σεκέρινσκα η οποία τόνισε ότι η πΓΔΜ «δεν μπορεί να ζει πια  με διαιρέσεις και υποδιαιρέσεις των πολιτών σε πατριώτες και προδότες, ‘ για δικούς μας’ και ‘δικούς σας’. Η χώρα δεν χρειάζεται μνημεία, γήπεδα του τένις και ψεύτικες παραλίες. Η χώρα χρειάζεται υποδομή, χρειάζεται δρόμους, χρειάζεται υδροηλεκτρικούς σταθμούς. Είναι αναγκαίες οι ξένες επενδύσεις και  η  άμεση ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».
--
Πηγή: Канал 5 Телевизија