Εκλογική Επιτροπή Σκοπίων: Κατάσκοποι δύο υποψήφιοι βουλευτές


Ιούνιος 2, 2011.

Μόνο δύο υποψήφιοι βουλευτές των κομματικών καταλόγων για τις εκλογές της 5ης Ιουνίου, διαπιστώθηκαν,  ότι είναι συνεργοί  των μυστικών υπηρεσιών των Σκοπίων.

Ο ένας από αυτούς ανήκει σε αλβανικό κόμμα της αντιπολίτευσης και ο έτερος υποψήφιος στο  σλαβικό συνασπισμό  της αντιπολίτευσης. Στο μεταξύ άλλοι εννέα υποψήφιοι βρίσκονται στο στάδιο της διαδικασίας επαλήθευσης των κατηγοριών ότι αποτελούν ή αποτελούσαν,  συνεργάτες των μυστικών υπηρεσιών.


Παρά τη δημοσίευση των στοιχείων αυτών, η Εκλογική Επιτροπή δεν προτίθεται να αποφασίσει  για την άρση της υποψηφιότητας των δύο υποψήφιων βουλευτών από τους καταλόγους που έχει εγκρίνει.

Η δημοσιοποίηση των ονομάτων δεν θα γίνει, όπως είχε ανακοινωθεί, αλλά, οι υποψήφιοι θα περάσουν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας και η σχετική κατάσταση των ονομάτων θα δημοσιοποιηθεί μετά τις εκλογές, λόγω της χρονοβόρου διαδικασίας της έκδοσης δικαστικής απόφασης και σε εντάσεις, που πιθανόν να προβούν οι υποψήφιοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον, ένδεκα υποψήφιοι βουλευτές, ως καταγγέλθηκε, υπήρξαν ή είναι πράκτορες, στη διάρκεια της καριέρας τους και έχουν ευνοϊκή μεταχείριση, λόγω των σχέσεων τους, με τις σκοπιανές υπηρεσίες πληροφοριών.

--
Πηγή: Ina-online