Σύριοι πρόσφυγες ζητούν δράση της Δύσης


Ιούνιος 16, 2011.

Σύριο πρόσφυγες άρχισαν διαμαρτυρίες την Τετάρτη μέσα στα  προσφυγικά στρατόπεδα της Νότιας Τουρκίας, ζητώντας από την διεθνή κοινότητα να πάρει δραστικά μέτρα κατά του καθεστώτος της Δαμασκού, ζητώντας συγχρόνως να επιστρέψουν με ασφάλεια στην πατρίδα τους.


Πρόσφυγες που κατάφεραν να μιλήσουν με καλυμμένα τα πρόσωπά τους προς τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι στα προσφυγικά στρατόπεδα υπάρχουν Σύριοι στρατιωτικοί των μυστικών υπηρεσιών.

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης, όταν αξιωματούχος του υπουργείου εξωτερικών της Τουρκίας, μετέβη με δημοσιογράφους στο χώρο των προσφύγων για να προβεί σε δηλώσεις. Όταν οι πρόσφυγες είδαν τις δημοσιογραφικές κάμερες άρχισαν να φωνάζουν : «Τι φοβόσαστε; Εδώ δεν είναι Ιράν! Δεν είναι Χεζμπολάχ! 
Θέλουμε κάποιον που να πιστεύει στο Θεό».

Σε λίγο συγκεντρώθηκαν και άλλοι πρόσφυγες και φώναζαν : «Κάτω το σύστημα!», «Το Ιράν και η Χεζμπολάχ, είναι πιστοί σύμμαχοι του συριακού καθεστώτος» «Το Ιράν βοηθάει στη καταστολή των διαδηλωτών».

Οι διαμαρτυρίες έγιναν γνωστές στην συριακή κυβέρνηση που κάλεσε τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στις οικίες τους, οι περισσότεροι των οποίων είναι από την βόρεια πόλη  Γισρ Αλ Σουγκούρ.

Ο υπουργός πληροφοριών της Συρίας Αντνάν Μαχμούντ δήλωσε ότι  η συριακή Ερυθρά Ημισέληνος θα έρθει σε συνεννόηση με την αντίστοιχη τουρκική, για να διευκολύνουν την επιστροφή των προσφύγων.

--
Πηγή: Ya Libnan