Λιβύη: Βούλγαρος φυλακισμένος για κατασκοπεία- αφέθηκε ελεύθερος


Ιούνιος 17, 2011.

Ο Βούλγαρος γιατρός, Ατανάς Κράστεβ, ο οποίος κρατούνταν επί δυόμισι μήνες φυλακισμένος στη Λιβύη κατηγορούμενος για κατασκοπεία, αφέθηκε ελεύθερος, είπε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών,  Βασέλα Τσέρνεβα.


Ο Βούλγαρος Ατανάς Κράστεβ, είχε εργαστεί επί αρκετά χρόνια στη Λιβύη και ήταν επικεφαλής του θαλάμου της Ορθοπεδικής του νοσοκομείου της πόλης Μσάλατα. 

Συνελήφθη στις 29 Μαρτίου μετά από έναν έλεγχο ρουτίνας, αφού στον υπολογιστή του βρέθηκαν φωτογραφίες  από εγκαταστάσεις του λιβυκού στρατού.

Στο σπίτι του, επίσης, βρέθηκαν δορυφορικές εικόνες και χάρτες.
Ωστόσο η  Βουλγάρα εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών δεν ανέλαβε την υποχρέωση να προβεί σε ανακοίνωση ή δικαιολόγηση  του περιεχομένου των υλικών αυτών.

Ο Δρ Κράστεβ μεταφέρθηκε, τότε, στην φυλακή «Γουντέιντα», όπου καταδικάστηκε με την κατηγορία της μόλυνσης 300 παιδιών της Λιβύης με HIV.

Η βουλγαρική πρεσβεία είχε ενημερωθεί  ‘τυχαία’ για την υπόθεση αυτή στις 2 Απριλίου από ένα συνάδελφο του Κράστεβ. Η οικογένεια του δεν είχε κρίνει αναγκαίο να ενημερώσει την βουλγαρική πρεσβεία…

Ενώ βρισκόταν στη φυλακή η γυναίκα του γέννησε το παιδί τους σε νοσοκομείο της Τρίπολης.

Δεν έγινε σαφές για ποιους λόγους και υπό ποίες προϋποθέσεις αφέθηκε ελεύθερος μετά τι ς βαριές κατηγορίες που του καταγγέλθηκαν.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Μλαντένοφ, ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν διακριτικά για να βοηθήσουν την οικογένεια αυτή.

Επί του παρόντος ο Δρ Κράστεβ και η οικογένειά του βρίσκονται  στην Ντζέρμπα της Τυνησίας και σκοπεύουν να ταξιδέψουν για την Βουλγαρία.

--
Πηγή: mediapool