Σκόπια: Οι Σκοπιανοί δεν πιστεύουν ότι ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός…


Ιούνιος 19, 2011.

Μόνο το 16 τοις εκατό των κατοίκων της πΓΔΜ πιστεύει ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έχει δολοφονηθεί από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στις αρχές Μαΐου, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε όλον τον κόσμο από την Gallup International.


Η έρευνα αυτή δείχνει ότι το ποσοστό των κατοίκων της πΓΔΜ,  που πιστεύει ότι ο Μπιν Λάντεν έχει δολοφονηθεί, είναι η χαμηλότερη σε σύγκριση με όλες τις χώρες του κόσμου.

Μετά από τα Σκόπια, το χαμηλότερο ποσοστό των πολιτών που πιστεύουν ότι  πραγματικά ο αρχιτρομοκράτης έχει εκκαθαριστεί  είναι η Ρωσία  με 17%, το Πακιστά με 25%, η Βοσνία/Ερζεγοβίνη με 28&%, η Σερβία με 31% κ.ο.κ.

Σε αντίθεση με αυτήν την πλευρά της έρευνας,  υπάρχει και η άλλη,  στην οποία αναδεικνύεται η τεράστια υποστήριξη του κόσμου για τη δράση των ΗΠΑ κατά του Οσάμα Μπιν Λάντεν, αλλά με διαφορετικές  λεπτομέρειες ή απόψεις για το ζήτημα αυτό.

Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα, το ποσοστό των πολιτών που πιστεύει στην δολοφονία του Τρομοκράτη,  ανέρχεται στο  81 τοις εκατό και υποστηρίζει την δράση των ΗΠΑ, στην επιχείρηση της 2ας Μαΐου 2011, που δολοφονήθηκε ο Μπιν Λάντεν.
Στο ποσοστό, όμως, αυτό υπάρχει διαχωρισμός. Το 39 % παρέχει πλήρη υποστήριξη στην αμερικανική επιχείρηση και το 52%  αν και υποστηρίζει  την δράση κατά του Μπιν Λάντεν, επιμένει, εντούτοις,  να δει νεκρό τον Μπιν Λάντεν. Στους ανθρώπους αυτούς,  δεν ήταν αρκετή η ‘ιδέα’, ότι έριξαν το νεκρό σώμα του αρχιτρομοκράτη στο πέλαγος…

Ωστόσο, σημαντικά είναι τα ποσοστά, αυτών των οποίων δεν πιστεύουν ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε από αμερικανική επιχείρηση( 22% και 24 % δεν απάντησαν).

--
Πηγή: Gazeta Tema