Όνομα Σκοπίων: «Φταίει η αλαζονεία της Ελλάδας»…


…υποστηρίζει γνωστός Αμερικανός φιλοσκοπιανός


Ιούνιος 30, 2011.

 Μετά την παραλαβή του βραβείου φιλίας από  την  Ένωση των Σλάβων της πΓΔΜ στην  Αμερική, ο αμερικανός καθηγητής Γλωσσολογίας και Βαλκανικών Σπουδών Βίκτωρ Φρίντμαν (Victor Friedman) υποστήριξε ότι  δεν υπάρχει καμία διαφορά με την Ελλάδα,  για το όνομα των Σκοπίων.


Ενώ η ελληνική κυβέρνηση επιμένει για μια λύση με όνομα που θα έχει γεωγραφικό προσδιορισμό για συνολική χρήση, ο καθηγητής σλαβολογίας βλέπει το ζήτημα από την γλωσσική πλευρά και θεωρεί ότι η πΓΔΜ δεν πρέπει να μπει στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

«Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση. Ακόμη και ο Νίμιτς, γνωρίζει ότι δεν υπάρχει καμία νομική βάση στη λεγόμενη διαφορά. Δεν υπάρχει καμία διαφορά. Υπάρχει μόνο η αλαζονεία της Ελλάδας», είπε ο Φρίντμαν.

Με την απονομή του βραβείου από την Ένωση των Σλάβων της Διασποράς,  ο  αμερικανός σλαβιστής εκτίμησε ότι οι μετανάστες από την πΓΔΜ είναι πολύ οργανωμένοι από ό, τι ήταν παλαιότερα.

«Πιστεύω ότι η Διασπορά είναι πολύ σημαντική, γιατί οι γιοι και οι κόρες  των Σλάβων, θα τιμήσουν και θα βοηθήσουν την πατρίδα των γονέων τους στο εξωτερικό», σχολίασε ο Φρίντμαν

--
Πηγή: Курир, Skopje, 29.6.2011