Μπερίσα: Τεράστια η υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Αλβανία


Ιούνιος 29, 2011.

Τίρανα.

Ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα δήλωσε σήμερα το απόγευμα (Τετάρτη) ότι η αλβανική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανταποκριθεί σε όλα τα αιτήματα του ΝΑΤΟ για την ειρήνη και την σταθερότητα.


Στη διάρκεια της τελετής, που έγινε στο Υπουργείο Άμυνας, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της από κοινού εκπαίδευσης  Αλβανών και Αμερικανών (OMLT ομάδα –Α), ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Αλβανία στη διάρκεια των τελευταίων ετών έχει στείλει μονάδες της σε διάφορες αποστολές σε επικίνδυνες περιοχές όπως η Κανταχάρ κλπ. ,αλλά, τόνισε, ότι αυτή τώρα, θα είναι η πιο δύσκολη αποστολή σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η κοινή αλβανο-αμερικανική ομάδα θα πάει τον Ιούλιο στο Αφγανιστάν για την εκπαίδευση των αφγανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

« Ο στρατός μας θα πάει εκεί να εκπαιδεύσει τον αφγανικό στρατό για να αναλάβει την ασφάλεια της χώρας τους  σε μια κρίσιμη μεταβατική εποχή. Η αποστολή OMLT αποτελεί μια νέα διάσταση της συμμετοχής της Αλβανίας στις δυνάμεις ISAF και είμαστε πρόθυμοι και με αποφασιστικότητα να ανταποκριθούμε σε όλες τις απαιτήσεις της Συμμαχίας, όπου ο στρατός των ΗΠΑ  και του ΝΑΤΟ θα μεταβούν για την ειρήνη και τη σταθερότητα», δήλωσε ο Μπερίσα.


--
Πηγή: abcnews, Tirana