ΕΕ- Αλβανία: Πάλι χωρίς ψήφισμα


Ιούνιος 15, 2011.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέτυχε για τρίτη συνεχή φορά να εκδώσει μια κοινή δήλωση, μετά το πέρας της συνάντησης με τους Αλβανούς ομολόγους.

Όπως και στις δύο προηγούμενες συναντήσεις τους οι δημοκρατικοί και οι σοσιαλιστές δεν συμφώνησαν , ούτε και στις Βρυξέλλες,  σε μια κοινή γλώσσα σχετικά με τα συμπεράσματα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, σημειώνει χαρακτηριστικά το αλβανικό Τοπ Τσάνελ.


«Δυστυχώς οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στις τοπικές εκλογές επιδείνωσαν το πολιτικό κλίμα και δεν κατορθώθηκε να ξεπεραστούν οι αντιθέσεις ώστε, πραγματικά, να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας δημοκρατικών θεσμών στη χώρα.

»Προτρέπουμε την Αλβανία θα δεσμευτεί και να θέσει το εθνικό συμφέρον και το μέλλον της χώρας πάνω από την κομματική πολιτική και δώσει προτεραιότητα στα 12 βασικά σημεία τα οποία έχουμε επισημάνει, ώστε να αντιμετωπίσει η χώρα τη νέα πραγματικότητα και να προχωρήσει  αποφασιστικά», δήλωσε ο σοσιαλιστής βουλευτής Ditmir Bushati

 Ο Επίτροπος για τη διεύρυνση, Stefan Füle, ήταν επικριτικός για την όλη διαδικασία των εκλογών της 8ης Μαΐου στην Αλβανία.
Εξέφρασε την ανησυχία του για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών, αλλά και για τα ίδια τα ψηφοδέλτια τα οποία έφεραν σύγχυση στους ψηφοφόρους, όπως δήλωσε.
«Είχα μιλήσει προσωπικά με τον Σαλί Μπερίσα να διασφαλίσει τις εκλογές αυτές οι οποίες θα ήταν ενδεικτικές της δημοκρατικής προόδου της χώρας. Κρατώ όμως τις επιφυλάξεις μου», είπε


--
Πηγή: Top Channel