Μόσχα: Απετράπη ‘μεγάλη τρομοκρατική επίθεση’


Ιούλιος 19, 2011.

Μόσχα.

Ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Alexandar Bortnjikov, δήλωσε σήμερα (χθες) ότι  οι αρχές συνέλαβαν τέσσερα άτομα στην περιοχή του Βορείου Καυκάσου, οι οποίοι, εικάζεται ότι σχεδίαζαν «μεγάλη τρομοκρατική επίθεση» στην περιοχή της Μόσχας.


«Πριν από λίγες ημέρες, αποκαλύφθηκε το σχέδιο μιας σημαντικής τρομοκρατικής επίθεσης στην περιοχή της ρωσικής πρωτεύουσας», ενημέρωσε ο Μπόρτνικοφ το Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Μπόρτνικοφ υποστήριξε ότι οι συλληφθέντες σχεδίαζαν αν επιτεθούν ‘ σε συγκροτήματα κατοικιών και σε υποδομές μεταφορών’. Οι δυνάμεις ασφαλείας κατέσχεσαν αυτοσχέδιες βόμβες, όπλα και έναν χάρτη επί του οποίου σχεδιάστηκε η επίθεσή τους.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι, συχνά ισχυρίζονται ότι αδυνατούν να αποτρέψουν τις επιθέσεις  των ανταρτών  που προέρχονται από το Βόρειο Καύκασο, όπου οι  εκεί αρχές αγωνίζονται εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών.

Ο ηγέτης των Τσετσένων αυτονομιστών Docume Umar ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο «Βνούκοβο», τον περασμένο Ιανουάριο, όπου βρήκαν το θάνατο 37 άτομα καθώς και των επιθέσεων τόσο στο σταθμό του μετρό «Lubjanka», όσο και στο ‘Πάρκο της Ευρώπης’ τον περασμένο Μάρτιο στη Μόσχα, που βρήκαν το θάνατο 40 άτομα.

--
Πηγή: kurir