Αλβανία: Η φρουρά και οι ελεύθεροι σκοπευτές του Σαλί Μπερίσα


Ιούλιος 20, 2011.
«Η φρουρά της Δημοκρατίας εμπλέκεται στα περισσότερα περιστατικά που έλαβαν χώρα στη διάρκεια των τελευταίων επτά μηνών. Από τις 21 Ιανουαρίου  ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα κυκλοφορεί συνεχώς με συνοδεία των Φρουρών και των σωματοφυλάκων του, ταξιδεύει με το θωρακισμένο αυτοκίνητο και ενισχύεται η υποψία ότι κυκλοφορεί φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο», γράφει το αλβανικό κείμενο.


Μάλιστα, κατά τις συναντήσεις ή συνεδριάσεις που είχε σε διάφορες περιοχές, όπως στην περιοχή της Λέτσας  ή του Δυρραχίου ή της Σκόδρας, ο πρωθυπουργός συνοδεύονταν από τις ειδικές δυνάμεις ή τους στρατιώτες ελεύθερους σκοπευτές, οι οποίοι τοποθετούνται σε κομβικά σημεία.

Αξιόπιστες πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών ομιλούν ότι έχει διπλασιαστεί ο αριθμός της ειδικής Φρουράς που υπηρετεί τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του. Όχι μόνον φυλάσσουν την κατοικία του πρωθυπουργού αλλά και την οικογένειά του, σε όλες τις κινήσεις των παιδιών και της γυναίκας του. Στρατιώτες τους ακολουθούν σε κάθε βήμα,  ενώ  φρουροί με πολιτικά τους παρακολουθούν  από μακριά.

Όταν ο πρωθυπουργός αναγκάζεται να βγει από την πρωτεύουσα έχει μαζί του όλους τους σωματοφύλακες οι οποίοι τον υπηρετούν συνεχώς – δίχως ρεπό-. Μια ειδική ομάδα ελεύθερων σκοπευτών περικυκλώνει το χώρο που βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων, οι οποίοι είναι εφοδιασμένοι με κιάλια.

Το μέτρο αυτό τηρείται πάντοτε για να αποτραπεί πιθανή επίθεση από απόσταση. Ελέγχονται, ακόμη, όλα τα κτήρια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, οι δρόμοι ή οι θαμνώδεις περιοχές. Επίσης βρίσκονται  σε αυστηρή παρακολούθηση οι συμμετέχοντες σε αυτές τις συναντήσεις, ή όταν γίνονται εγκαίνια αποκλείονται οι δρόμοι ιδιαίτερα όταν είναι στενοί.

Η Φρουρά του πρωθυπουργού βρίσκεται σε μεγάλη ένταση όταν βρίσκεται ο Μπερίσα σε συνελεύσεις των κατοίκων, αλλά και εκεί η ασφάλεια είναι αυστηρότατη παρακολουθώντας όλες τις ύποπτες κινήσεις, ενώ καραδοκούν οι ελεύθεροι σκοπευτές της πρωθυπουργικής φρουράς.

Πηγή:ΑΜΑ-news