Σκόπια: Η Πολωνία υποστηρίζει την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων


Ιούλιος 2, 2011.

«Για την Πολωνία δεν υπάρχει ερώτημα αν θα ενταχθούν τα Σκόπια στην ΕΕ, αλλά αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε σήμερα (χθες) ο πρέσβης της Πολωνίας στα Σκόπια  Carol Bahura πριν από την έναρξη της έκθεσης για την πολωνική προβολή, στο κέντρο των Σκοπίων, αναφερόμενος στην τελευταία έκθεση προόδου της πΓΔΜ.


Ερωτηθείς για τη θέση της Πολωνικής Προεδρίας, ο Carol Bahura δήλωσε σαφώς ότι οι διαπραγματεύσεις θα μπορέσουν να αρχίσουν μόλις επιτευχθεί συμφωνία στο θέμα του ονόματος με την Ελλάδα.

«Θα αποδεχθούμε οποιαδήποτε συμφωνία προκύψει από τις δύο πλευρές και η οποία θα βρίσκεται μέσα στις συστάσεις των Ηνωμένων Εθνών», τόνισε ο πρέσβης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τρεις βασικές προτεραιότητες της πολωνικής προεδρίας στην ΕΕ, που άρχισε επίσημα χθες και θα διαρκέσει στους επόμενους έξι μήνες, αποτελεί η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ως πηγή για την ανάπτυξη, δημιουργώντας  μια ασφαλή, ανοικτή  και ισχυρή υποστήριξη της Ευρώπης για τη διεύρυνση της προς τα Δυτικά Βαλκάνια.

«Η διεύρυνση της ΕΕ και η ένταξη των χωρών στην Ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση ήταν πάντα  στην κορυφή της ατζέντας μας από το 1989 και βρίσκεται ακόμη», δήλωσε ο πρέσβης της Πολωνίας στα Σκόπια.
--

Πηγή: Телма Телевизија