Βουλγαρία: «Η Ελλάδα υποστηρίζει την ανάπτυξη ταξιαρχίας στη χώρα μας»


Ιούλιος 7, 2011.

Σόφια.

«Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει τη βουλγαρική πρόταση για την δημιουργία μόνιμης έδρας του αρχηγείου της Νοτιοανατολικής Ταξιαρχίας στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας», δήλωσε σήμερα (χθες) το πρωί, στους δημοσιογράφους ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας στρατηγός Ιωάννης Γιάγκος.


Ο Έλληνας στρατιωτικός βρίσκεται στη Βουλγαρία κατόπιν πρόσκλησης του αρχηγού  Άμυνας, στρατηγού Συμεών Συμεόνοφ.

Ο στρατηγός Συμεόνοφ (φωτό) ενημέρωσε τον επισκέπτη του για τις βουλγαρικές μεταρρυθμίσεις του στρατού, οι  οποίες θα συνεχιστούν μέχρι το 2014. Τόνισε την καλή συνεργασία μεταξύ των δύο στρατών και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι  η καλή στρατιωτική συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Στη συνέχεια, ο στρατηγός Ιωάννης Γιάγκος έγινε δεκτός από τον υπουργό Άμυνας Ανγιου Άγγελοφ. Στη συνάντηση αυτή ο  Βούλγαρος υπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Βουλγαρία αποτελούν ένα καλό παράδειγμα περιφερειακής συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας. Και αυτό αποδεικνύεται  από το ότι οι δύο χώρες είναι οι πρώτες στα Βαλκάνια που υπέγραψαν διμερή συμφωνία σχετικά με την αεροπορική αστυνόμευση.

Στη διάρκεια της παραμονής  του, ο στρατηγός Ιωάννης Γιάγκος θα επισκεφθεί  αύριο την Τρίτη μάχιμη αεροπορική βάση «Γκραντ Ιγνατίεφ».

--
Πηγή: информация от Агенция "КРОСС"