Αλβανία: Συμμετοχή στη νατοϊκή διάσκεψη του Γκάρμις



Αύγουστος 18, 2011.
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Αλβανίας ταξίαρχος, Jamal Gjunkshi, συμμετείχε στη διετή νατοϊκή διάσκεψη  των εθνικών αποστολών. Το συνέδριο διεξάγεται 17 και 18 Αυγούστου στο Garmisch της Γερμανίας.


Ο Αλβανός ανώτατος αξιωματικός συναντήθηκε με τον ανώτατο συμμαχικό διοικητή Ευρώπης (SACEUR) ναύαρχο Σταυρίδη.
Ο ναύαρχος Σταυρίδης επεσήμανε στη μέγιστη συνεισφορά της Αλβανίας και   της αποστολής των ενόπλων δυνάμεων στο Αφγανιστάν τόσο στον τομέα της  εκπαίδευση του  Αφγανικού Στρατού, όσο και της Αστυνομίας.
Ο Jamal Gjunkshi συναντήθηκε και το διευθυντή του Κέντρου Marshall, αντιστράτηγο Keith W. DAYTON, duke e vlerësuar për ndihmën dhe mbështetjen e madhe që Qendra Marshall ka dhënë në edukimin dhe trajnimin e personelit ushtarak e civil, jo vetëm të Ministrisë së Mbrojtjes por edhe Ministrive të tjera, si ajo e Drejtësisë dhe ajo e Brendshme. Daton, και έλαβε υποσχέσεις για μεγάλη υποστήριξη και βοήθεια από το Κέντρο για εκπαίδευση και κατάρτιση του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού, όχι μόνο του Υπουργείου Άμυνας, αλλά και άλλων υπουργείων, όπως το Δικαιοσύνης και το Εσωτερικών.
Η εκπροσώπηση στο συνέδριο αυτό ήταν στο επίπεδο των αρχηγών  του Γενικού Επιτελείου και συμμετείχαν οι Γενικοί Αρχηγοί  22 χωρών και εκπρόσωποι της αντίστοιχης Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ.
Φέτος το συνέδριο αυτό συνέπεσε με την επέτειο των 20 χρόνων του αμερικανικού προγράμματος εταιρικής σχέσης.
--
Πηγή: Ministria e Mbrojties