Αλβανοί Κοσόβου: Ρώσοι μισθοφόροι βρίσκονται στο βορρά



Αύγουστος 12, 2011.

Ρώσοι μισθοφόροι εντοπίστηκαν στα οδοφράγματα των Σέρβων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.  H gερμανική, μάλιστα, τηλεόραση ARD,  έχει παρουσιάσει μια ομάδα Σέρβων  μισθοφόρων, οι οποίοι μίλησαν  για το σκοπό της άφιξής τους στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.


“Ήρθαμε εδώ για να βοηθήσουμε τους αδελφούς Σέρβους. Έχουμε όλοι  από το ίδιο αίμα, την ίδια Ορθόδοξη πίστη και πρέπει να ενωθούμε για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον”,  δήλωσε ένας νεαρός Ρώσος στο γερμανικό κανάλι ARD, ο οποίος τόνισε ότι  είναι μέλος της Σερβικής Ριζοσπαστικής Ομάδας «Srpski Vitezovi» για την προστασία της Μιτρόβιτσας.
Δέκα ημέρες πριν από τη παρουσίαση αυτή των μέσων ενημέρωσης,  η Υπηρεσία Πληροφοριών του Κοσσυφοπεδίου (KIA) είχε επισημάνει  την άφιξη των Ρώσων μισθοφόρων στο Βορρά, μετά από την ενέργεια της αλβανικής αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου να αποκλείσει τις συνοριακές διόδους 1 και 31, στα σύνορα με τη Σερβία.
«Έτσι, μεταξύ των Σέρβων πολιτών που τοποθέτησαν οδοφράγματα στους δρόμους  του βόρειου Κοσσυφοπεδίου βρίσκονταν  η σερβική υπηρεσία πληροφοριών, τρομοκράτες αλλά και μισθοφόροι  από τη Ρωσία, σύμφωνα με  τις πληροφορίες της μυστικών υπηρεσιών» γράφει η αλβανική εφημερίδα του Κοσσυφοπεδίου.



Πηγή: Bota Sot