Σκόπια: Δοκιμαστική εξόρυξη στο νέο ορυχείο χαλκού και χρυσού




Αύγουστος 26, 2011.


Στο ορυχείο χαλκού και χρυσού «Μπούτσιμ» του Ράντοβιτς στις 28 Αυγούστου θα γίνει δοκιμαστική παραγωγή για την παραγωγή του καθοδικού χαλκού.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του ορυχείου Νικολάϊσο Νικόλοφ δήλωσε  ότι η νέα μονάδα θα τεθεί σε δοκιμαστική παραγωγή έως ότου αρχίσει την κύρια παραγωγή στο τέλος του έτους.


«Η εξόρυξη είναι μια επένδυση ύψους 11 εκατ. ευρώ και αναμένουμε ότι η με τρέχουσα τιμή του χαλκού, η οποία είναι τώρα 9.000 δολάρια ανά τόνο, να γίνει αποπληρωμή  του συνολικού κόστους σε τρία με τέσσερα χρόνια. Το νέο εργοστάσιο θα παράγει ετησίως καθοδικό χαλκό περίπου 2.500 τόνους, δήλωσε ο Νικόλοφ.

Πρόσθεσε, ακόμη ότι το νέο εργοστάσιο θα συμπεριλαμβάνει και την επεξεργασία των μεταλλευμάτων σε ειδικό φούρνο ο οποίος θα βρίσκεται στο χώρο του «Μπούτσιμ».

 Η νέα μονάδα παραγωγής καθοδικού χαλκού θα απασχολεί 65 εργαζόμενους και ο Νικόλοφ δήλωσε ότι η επιλογή του προσωπικού έχει, ήδη, γίνει.

«Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για την απασχόληση στο νέο εργοστάσιο για τις 47 κενές θέσεις παρουσιάστηκαν 540 ενδιαφερόμενοι. Στο Ορυχείο ο μέσος μισθός των εργαζομένων είναι 440 ευρώ».

 Ο αναπληρωτής διευθυντής της μεταλλευτικής εταιρείας διευκρίνισε ακόμη ότι η νέα μονάδα χαλκού και χρυσού αποτελεί το μόνο ορυχείο που έχει θετική παραγωγή.

Πηγή: Ирис телевизија