«Υπό όρους οι άδειες παραμονής των μεταναστών»



Αύγουστος 26, 2011.

ATHINË.

Η  Κοινοβουλευτική  Επιτροπή κατέληξε σε συμπέρασμα,  μετά από συζήτηση, για το νέο σχέδιο νόμου, με το οποίο αναδιοργανώνεται το σύστημα χορήγησης αδειών παραμονής  των μεταναστών στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων, φυσικά, και των Αλβανών.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, πέρα από το όριο της μιας δεκαετίας που πρέπει να έχουν οι μετανάστες στην Ελλάδα, θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχει ισχυρούς δεσμούς με την χώρα.


Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη,  θα γίνει κάθε προσπάθεια ώστε να μην γίνει μαζική νομιμοποίηση των μεταναστών. Στο εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπεται να αντιμετωπιστούν με ευνοϊκή ρύθμιση οι μετανάστες που αντιμετωπίζουν  την ανεργία λόγω της επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης της Ελλάδας. 

Αυτοί, οι μετανάστες που έχασαν τις δουλειές τους και είχαν ως αποτέλεσμα να μην εκπληρώνουν τις βασικές προϋποθέσεις για την ανανέωση της άδειας παραμονής, θα έχουν την υποστήριξη από το ελληνικό κράτος εφόσον διαθέτουν από 150 έως 200 ένσημα.

Υπέρ αυτού του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία καθώς και οι βουλευτές του κόμματος της αντιπολίτευσης, της  Νέας Δημοκρατίας.

Ενώ οι βουλευτές του κόμματος ΛΑΟΣ, ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου, οι οποίοι, όπως τόνισαν, δεν υπάρχει εγγύηση ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξει μαζική νομιμοποίηση των μεταναστών.

--
Πηγή: BW