Σκόπια: Ο Παπανδρέου είναι υπεύθυνος για το όνομα!



Αύγουστος 25, 2011.

Μετά την χθεσινή δήλωση της πρόθεσης  του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό  η διαφωνία της ονομασίας, και  αμέσως μετά τη σημερινή δήλωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, Γρηγόρη Δελαβέκουρα,  ότι η επίλυση της διαφωνίας του ονόματος εξαρτάται από την προθυμία του σκοπιανού πρωθυπουργού, υπήρξε άμεση απάντηση από το ΥΠΕΞ Σκοπίων


«Η ίδια δήλωση μπορεί να διατυπωθεί για τον Παπανδρέου  αν επιζητεί μια λύση της ονομασίας. Αλλά το θέμα δεν είναι προβαίνουμε σε ανταλλαγές ανακοινώσεων για το ποιος θέλει μια λύση και ποιος δεν θέλει. Αρκετά με τέτοιες δηλώσεις. Καλό είναι να κλείσει το ζήτημα αυτό το συντομότερο δυνατό», σχολίασε ο εκπρόσωπος της σκοπιανής κυβέρνησης.

Ο Γρηγόρης Δελαβέκουρας μιλώντας στο ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό του Βήματος, δήλωσε ότι η επίλυση της διαφωνίας του ονόματος εξαρτάται από την σκοπιανή κυβέρνηση και από την προθυμία του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι. Κατηγόρησε μάλιστα τα Σκόπια για συστηματική εκστρατεία δυσφήμισης της Ελλάδας.
--
Πηγή: Кајгана