Βουλγαρία: Κατασχέθηκε τεράστιος αριθμός όπλων και χημικών ουσιών



Αύγουστος 17, 2011.

Kazanlak.

 Τεράστιος αριθμός εξοπλιστικών εργαλείων, χημικών ουσιών- που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εκρηκτικών-, καθώς όπλων και πυρομαχικών, κατασχέθηκαν σε συγκεκαλυμμένες τοποθεσίες στο Καζανλάκ, σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αστυνομική επιχείρηση με εξειδικευμένους  άνδρες,  του τμήματος της «Εγκληματικής Υπηρεσίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης» της  Στάρα Ζαγόρα,  πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Καζανλάκ, όπου έχει αρμοδιότητα η εν λόγω υπηρεσία, για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.



Κατά τη διάρκεια της μυστικής επιχείρησης για την καταπολέμηση της μαφίας,  εντοπίστηκε εργαστήριο παραγωγής όπλων και πυρομαχικών.
Το εργαστήριο ήταν εφοδιασμένο με σύγχρονα μηχανήματα (τόρνου και επεξεργασίας εκρηκτικών) καθώς και ενός μεγάλου αριθμού υλικών για την επεξεργασία και παρασκευή εκρηκτικών υλών, όπλων και πυρομαχικών.

Το εργαστήριο το οποίο βρίσκονταν σε γνωστή  ιδιοκτησία στην περιοχή του Καζανλάκ, ελέγχθηκε εξονυχιστικά και έγινε κατάσχεση όλων των μηχανημάτων και των χημικών ουσιών.

Εντοπίστηκαν πυραυλικά συστήματα, χειροβομβίδες καπνού, βαλλιστικό βαρέλι δοκιμών, βαλλιστικοί δοκιμαστικοί σωλήνες, εκατοντάδες φυσίγγια, εκτοξευτές αντιαρματικών βομβών, πυρομαχικά και μεγάλες ποσότητες χημικών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, άλλες δυνάμεις των ειδικών υπηρεσιών πραγματοποίησαν ελέγχους σε άλλες δύο οικίες της περιοχής όπου εντοπίστηκαν και άλλα πυρομαχικά και εκατοντάδες φυσίγγια. Επίσης στο χωριό  Ρόζε που βρίσκεται λίγο πιο πέρα από την περιοχή του Καζανλάκ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετικά όπλα για τα οποία οι κάτοχοι δεν είχαν την νόμιμη άδεια.

Οι εμπειρογνώμονες βρέθηκαν  μπροστά σε τεράστιες ποσότητες χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή εκρηκτικών υλών, όπλων και πυρομαχικών.
Συνελήφθηκαν οι ιδιοκτήτες των εργαστηρίων και η έρευνα συνεχίζεται…




Πηγή: Информационна Агенция "Фокус"