Μπόικο Μπορίσοφ: «Αυτοί που ήταν χθες επενδυτές στη χώρα σήμερα πτωχεύουν»…


Αύγουστος 14, 2011.

Βάρνα.
«Εμείς εργαζόμαστε ενώ  σε άλλες χώρες που έχουν προβλήματα καίγονται οι πόλεις», είπε σήμερα, Κυριακή, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ εγκαινιάζοντας ένα έργο στη Βάρνα.


«Ενώ το 1995-96 οι  Βούλγαροι έκαναν οδοφράγματα και έκαιγαν ελαστικά τις διασταυρώσεις των δρόμων, οι άλλες χώρες εργάζονταν. Είναι τώρα καιρός της Βουλγαρίας να εργαστεί και να φτιάξει έργα, αυτοκινητοδρόμους, αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές στη γεωργία, στον τουρισμό και στον πολιτισμό γενικότερα»

Δήλωσε, μάλιστα, ότι δεν αναμένει μείωση των επενδύσεων αλλά, αντίθετα « η χαμηλή φορολογία, η δημοσιονομική πειθαρχία και ειδικά αν εισέλθουμε στον σύμφωνο της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, τότε στη χώρα θα έρθουν περισσότερες επενδύσεις και η Βουλγαρία θα γίνει νήσος σταθερότητας στην περιοχή».

Η Βουλγαρία θα γλυτώσει από το δεύτερο κύμα κρίσης λόγω πόρων ΕΕ

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας,  η χώρα μπορεί να γλιτώσει από το δεύτερο κύμα της κρίσης,  μόνο αν η κυβέρνηση του λειτουργήσει  με αντισταθμιστικούς μηχανισμούς που της παρέχουν τα κοινοτικά κονδύλια.

«Με τα 9 δις  που  η χώρα θα απορροφήσει,  τα 7,5 εκατομμύρια του πληθυσμού μας,  θα περάσει ανώδυνα την κρίση που δημιουργείται σε άλλες χώρες», δήλωσε ο Μπορίσοφ.

Τόνισε ακόμη ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για γκρίνια, η κατάρρευση των οικονομιών στα μεγάλα κράτη δεν αντικατοπτρίζεται στη Βουλγαρία,  για τον απλούστατο λόγο «όλοι αυτοί που ήταν επενδυτές μέχρι χθες στη Βουλγαρία, σήμερα πλέον βαδίζουν προς την πτώχευση».


Πηγή: Mediapool