Οι Σλαβοσκοπιανοί στην Αυστραλία «αυξάνουν»



Αύγουστος 6, 2011.

Η προσεχής απογραφή  της Αυστραλίας θα είναι σημαντική  για τους  Σλάβους των Σκοπίων, τόσο από οικονομική, όσο, και από πολιτική άποψη.

Όσος μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των Σλάβων,  τόσο αυξημένοι θα είναι και οι πόροι  της αυστραλιανής κυβέρνησης προς αυτούς και αυτό θα σημάνει και αύξηση των πιθανοτήτων  για αναγνώρισης της  FYROM  με το όνομα « Μακεδονία», αναφέρει σήμερα η Σνεζάνα  Γιοβανόσφσκα, δημοσιογράφος της τηλεόρασης ‘Σίτελ’ των Σκοπίων, αφού οι Σλάβοι εδώ και μια δεκαπενταετία  (περίπου) απαρνήθηκαν  την σλαβική καταγωγή και ονομασία τους  και αυτοπροσδιορίζονται ως ‘Μακεδόνες’, απόγονοι του Φιλίππου Β’ και του Μέγα Αλέξανδρου...


«Σύμφωνα, πάντως, με την τελευταία απογραφή της Αυστραλίας, καταγράφηκαν 83.000 Σλάβοι καταγόμενοι από  την Γιουγκοσλαβική Μακεδονία, ενώ – όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος- ο ανεπίσημος αριθμός τους είναι περίπου ένα εκατομμύριο» (…)
 (σ.σ. Οι Σκοπιανοί , προφανώς, αγνοούν τη λέξη σοβαρότητα)
«Και αυτήν τη φορά πρέπει  να δοθεί πραγματικό φως στην απογραφή της Αυστραλίας του 2011», σημειώνει ο σχολιαστής.

«Υπάρχει ένας αριθμός Σλάβων που δεν γεννήθηκε  στην Γιουγκοσλαβική Μακεδονία αλλά σε άλλη χώρα όπως το Πιρίν ή τη «Μακεδονία του Αιγαίου» και τέτοιους είδους απογραφή δεν υπήρχε παλαιότερα. Τώρα δεν θα απογραφούν έτσι. Γι’ αυτό η απογραφή αυτή είναι σημαντική.
» Αν αποδείξουμε μια ικανή πλειοψηφία η αυστραλιανή πολιτεία θα μπορεί να μας παρέχει οικονομικά κεφάλαια για ανέγερση σχολείων, γηροκομείων και θα αποτελέσει  ένα σημαντικό πολιτικό σημείο.
»Οι πολιτικοί βλέπουν  τους αριθμούς και αν διαπιστώσουν ότι υπάρχουν πολλοί  «Σλάβοι Μακεδόνες» στην Αυστραλία θα ενδιαφερθούν για την ταυτότητά τους και αυτό θα βοηθήσει  τη χώρα μας  μέσω διαφόρων προγραμμάτων» τόνισε ο  Ορντάν Αντρέφσκι, πρόεδρος του  Παγκόσμιας Ένωσης των Σλάβων  της FYROM  για την Αυστραλία.


--
Πηγή: Sitel