Βελιγράδι: Συνεδρίασαν οι Σέρβοι του Βόρειου Κοσσυφοπεδίου στο Στάρι ΓκράντΑύγουστος 30, 2011.
Βελιγράδι.

Μέλη των διοικητικών συμβουλίων από τους τέσσερις δήμους του βόρειου Κοσσυφοπεδίου κα των Μετοχίων, συνεδρίασαν σήμερα, στο βόρειο τμήμα του Δήμου του Βελιγραδίου, Στάρι Γκραντ, για την πολιτική κατάσταση και την ασφάλεια.

Προηγουμένως, μέλη των τεσσάρων αντιπροσωπειών  συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Ίβιτσα Ντάτσις, τον Πατριάρχη Ειρηναίο και το Ρώσο πρέσβη στο Βελιγράδι, Αλεξαντάρ Κονούζιν.


Συμπέρασμα της  συνεδρίασης αυτής ήταν  η απόρριψη του αιτήματος για τη διάλυση των σερβικών θεσμών στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και επικρίθηκε η απαίτηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου.

Ζήτησαν, ακόμη,  κατά τις σερβικές διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της Πρίστινα στις 2 Σεπτεμβρίου, να μην δεχθούν την τελωνειακή σφραγίδα του Κοσσυφοπεδίου και να ζητήσουν την επιστροφή στο ‘στο διοικητικό καθεστώς’ που ίσχυε πριν από τις 25 Ιουλίου.

Τα μέλη των Συμβουλίων των δήμων  του βόρειου Κοσσυφοπεδίου, ζήτησαν την επιστροφή των δυνάμεων ασφαλείας στο Κοσσυφοπέδιο και η Σερβία να καταστήσει σαφές στην εγχώρια και παγκόσμια κοινή γνώμη ότι η Σερβική κυβέρνηση χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να υπερασπιστεί την ύπαρξη και τα συμφέροντα των Σέρβων στην επαρχία αυτή».


--
Πηγή: B92-Србија