Εύζωνοι: Η Ελληνική αστυνομία απαγόρευσε ακτιβιστές της ομάδας “Josif Bageri ”


Αύγουστος 21, 2011.

Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε χθες στο μεθοριακό σταθμό  Ευζώνων της Ελλάδας, μια ομάδα ακτιβιστών της αλβανικής ένωσης «Josif Bageri», από τα Σκόπια.

Η ομάδα αυτή με επικεφαλής των πρόεδρο του Συλλόγου , Μπράνκο Μανοϊλόφσκι, ήταν μέρος της εκστρατείας που ξεκίνησε από το Βρουτόκου /Vrutoku, της περιοχής του άνω Αξιού, σε μια συμβολική αποστολή για να τονίσει το μίσος και την έχθρα που υπάρχει μεταξύ των Αλβανών και Σλάβων των Σκοπίων.


Η ελληνική αστυνομία, μετά τις απαραίτητες  διευκρινίσεις τις οποίες έλαβε από την ομάδα, άφησε τα μέλη της ένωσης αυτής.

Τα μέλη της οργάνωσης «Josif Bageri» δήλωσαν στα ΜΜΕ ότι η ελληνική αστυνομία είχε ζητήσει την κατάσχεση των υλικών που είχαν καθώς και της κάμεράς τους.

«Ήταν μια μη πρέπουσα πράξη, αρχηγός της ομάδας αυτής  ήταν ο  επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου αυτού, Μανοϊλόφσκι, ο οποίος είχε αμερικανικό διαβατήριο καθώς και ο καθηγητής πανεπιστημίου και πρώην αναπληρωτής Αδάμ Γουίλ, με διπλωματικό διαβατήριο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του συλλόγου.

Σύμφωνα με σχετική αναφορά   η ενημέρωση  για την ομάδα προήλθε από το γραφείο συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια.

--

(Σημ. Γ.Ε. πρόκειται για  εθνικιστική ομάδα Αλβανών της περιοχής  Ντεμπάρ των Σκοπίων, που συνορεύει με την Αλβανία. Ο Josif Bageri ήταν ποιητής και ιδεολόγος της εθνικής αναγέννησης των Αλβανών.)



Πηγή: BW