Καβάλα: 1ο φόρουμ διασυνοριακής συνεργασίας Βουλγαρίας- Ελλάδας

"Γιάννης Μαγκριώτης: Υπάρχει πολιτική υποστήριξη για το εργο  Γκόρνα Άρδα- Παρανέστι"

Σεπτέμβριος 25, 2011.

«Υπάρχει πολιτική υποστήριξη για την κατασκευή του δρόμου Γκόρνα Άρντα- Παρανέστι» δήλωσε ο Έλληνας υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης στο πρώτο βουλγαρο-ελληνικό φόρουμ για τη διασυνοριακή συνεργασία που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Καρβάλη.


Ο Έλληνας πολιτικός είπε ότι το θέμα είναι εξ’ ολοκλήρου στην αρμοδιότητα των τοπικών αρχών και στις δύο πλευρές των συνόρων και η πρωτοβουλία αυτή έχει την πλήρη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης.

Από τη βουλγαρική πλευρά η Δώρα Γιάνκοβα δήλωσε ότι το έργο αποτελεί προτεραιότητα για τη βουλγαρική κυβέρνηση και ανέφερε το κοινό σχέδιο το οποίο έχει ο δήμος Σμόλιαν με το δήμο Καβάλας.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι και οι δύο κυβερνήσεις υποστηρίζουν την κατασκευή της οδού αυτής. Η οδός αυτή θα συνδέει τους δύο πιο αναπτυγμένους τουριστικούς προορισμούς Καβάλας και Παμπόροβου και θα δημιουργήσουν ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς στον τομέα του τουρισμού το καλοκαίρι και τον χειμώνα», δήλωσε η Γιάνκοβα.

Ο δήμαρχος της Καβάλας, Κωνσταντίνος Σημιτσής, υποστήριξε τις δηλώσεις της Γιάνκοβα και είπε ότι η ελληνική πλευρά έχει ήδη περάσει το στάδιο των περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή του έργου, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή. Εκτίμησε, ακόμη, την καλή συνεργασία που έχει με το δήμο Σμόλιαν για την ανάπτυξη των δύο περιοχών.



Πηγή: Агенция "КРОСС"