Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Τουρκία: «Εμπόδιο το Ισραήλ για την καταπολέμηση των Κούρδων αυτονομιστών»Σεπτέμβριος 6, 2011.

Άγκυρα.

Η απόφαση να παγώσει η Τουρκία όλες τις στρατιωτικές συμφωνίες με το Ισραήλ, μετά την κοινοποίηση της έκθεσης της Επιτροπής ‘ Πάλμερ’, θα μπορούσε να βλάψει τον αγώνα της κατά των Κούρδων αυτονομιστών.

Η αξιολόγηση αυτή προέρχεταται από ειδικούς στην ασφάλεια, σε έκθεση που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα «Hurriyet». Експертите отбелязват, че опасенията произтичат от това, че турската армия използва в значителна степен произведено от израелски фирми оборудване, като безпилотни летателни апарати и бронирани машини. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι οι ανησυχίες πηγάζουν  από το γεγονός ότι ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό στρατιωτικά υλικά, όπως είναι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) τα οποία παράγονται από ισραηλινές εταιρείες καθώς και υλικά που χρησιμοποιούνται από τα θωρακισμένα οχήματα.


Οι ειδικοί συστήνουν την τουρκική ηγεσία να διατηρήσει ένα ορισμένο επίπεδο σχέσεων για συντήρηση των υλικών αυτών, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των συστημάτων αυτών καθώς και να δρομολογηθούν οι παραγγελίες που έχουν συμφωνηθεί.

--
Πηγή: Πηγή: Агенция "Фокус"