Αλβανία: ‘Διπλωματική πίεση’ στα Τίρανα για αναγνώριση της Παλαιστίνης


Σεπτέμβριος 18, 2011.

Η Αλβανία είναι πιθανό να ψηφίσει υπέρ της γέννησης ενός παλαιστινιακού κράτους στην 66η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η οποία αρχίζει στη Νέα Υόρκη αυτές τις ημέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.


Σε συνάντηση που είχε  πριν από τρεις ημέρες  ο Νο 2 της αλβανικής Κυβέρνησης,  Έντμοντ Χατζηνάστο, υπουργός Εξωτερικών, με τους πρέσβεις της Παλαιστίνης, της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου και της Λιβύης στα Τίρανα εξέτασαν ακριβώς αυτό το θέμα, το οποίο αναμένεται να είναι το κύριο θέμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Το διεθνές δίκαιο στην Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στην Παλαιστίνη λαμβάνει μια νέα πορεία αναγνώρισης μετά από την επιτυχή 60χρονη στρατιωτική προσπάθεια, που ταυτίστηκε κυρίως με τον ηγέτη της Οργάνωσης Απελευθέρωσης της  Παλαιστίνης, Γιάσερ Αραφάτ.

Η ψηφοφορία στον ΟΗΕ φαίνεται να τελειώνει το στάδιο του πεδίου της αντιπαράθεσης, και η αλβανική ψήφος σε αυτή την περίπτωση είναι σημαντική, προκειμένου να επιτευχθεί απαρτία.

Με τη σειρά του ο Χατζηνάστο ανακοίνωσε ότι η χώρα μας θα δώσει τη συμβολή της σε όλες τις απαιτούμενες λύσεις που εγγυώνται την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

--
Πηγή: Gazeta-shqip