Μουφτής Κοσσυφοπεδίου: «Συμφωνώ με τους Τούρκους για την αλλαγή της Ιστορίας»


Σεπτέμβριος 6, 2011.

Ο Μουφτής του Κοσσυφοπεδίου Ναίμ Τερνάβα συμφωνεί με τις απόψεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου και του του Τούρκου υπουργού Παιδείας για την αλλαγή της ιστορίας και της απάλειψης από αυτήν  επιθέτων και λέξεων όταν αναφέρεται η Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Σε συνέντευξή του στην κοσοβάρικη εφημερίδα «Kosovo Sot», δήλωσε ότι η απαίτηση των Τούρκων υπουργών έχει παρεξηγηθεί από ορισμένα μέσα ενημέρωσης στο Κοσσυφοπέδιο.


«Το είπα και το ξαναλέω ότι είναι σωστή η τοποθέτηση του Τούρκου υπουργού. Από ότι γνωρίζω, δεν επιθυμεί να αλλάξει η ιστορία, αλλά, είναι προσβλητικό τα ιστορικά βιβλία μας να δίνουν χαρακτηρισμούς στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Πρέπει να τηρούμε έναν κώδικα δεοντολογίας , αν και υπήρξαν, βέβαια, πόλεμοι», δήλωσε ο Μουφτής.

Επιπλέον ο Τερνάβα στη συνέντευξή του επέκρινε την κρατική τηλεόραση του Κοσσυφοπεδίου που σύμφωνα με τον ίδιο κατά 99 τοις εκατό τα προγράμματα της είναι γεμάτα με ταινίες πορνογραφικού και εγκληματολογικού περιεχομένου «και ελάχιστα είναι αυτά που εκπαιδεύουν τη νέα γενιά».
-
Πηγή: ZemraShqiptare