Σκόπια: «Απεργία πείνας για απελευθέρωση των αθώων Αλβανών»



Σεπτέμβριος 1, 2011.

Το Διεθνές Φόρουμ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (FNDNJ), με επιστολή του προς τον επικεφαλής του Σκοπιανού Κράτους, διεθνείς οργανισμούς (Γραφείο της ΕΕ, των ΗΠΑ, τον ΟΑΣΕ, το ΝΑΤΟ, το Δικαστήριο του Στρασβούργου κλπ), ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε απεργία πείνας λόγω της μακροχρόνιας φυλάκισης Αλβανών της χώρας.

«Τώρα, εδώ και πολύ καιρό το FNDNJ έχει υψώσει τη φωνή του για τις πολλές αδικίες που έγιναν στους Αλβανούς των Σκοπίων, άδικες δίκες (της εποχής του εμφυλίου πολέμου). Ενημερώσαμε όλα τα φόρουμ και στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, δυστυχώς οι φωνές μας έπεσαν στο κενό. Έχουμε ενημερώσει την υψηλότερη αρχή του διεθνούς δικαίου, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο», δήλωσε ο επικεφαλής του Φόρουμ στο παράρτημα του κράτους των Σκοπίων, Ιντρίζ Σινάνι.


Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η FYROM, ως χώρα, δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αναφέρθηκε προς το πρακτορείο ΙΝΑ.
«Πιστεύουμε ότι η FYROM έχει υπογράψει όλες τις συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη σύμβαση για μια δίκαιη και μη διακριτική μεταχείριση, ωστόσο, η ίδια μέχρι σήμερα δεν τις έχει τηρήσει για τους Αλβανούς, οι οποίοι συνεχίζουν να βρίσκονται στη φυλακή με ισόβια κάθειρξη», είπε ο Σινάνι.
Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στα γραφεία του Φόρουμ στην πόλη Κουμάνοβο, παραβρέθηκε μεγάλος αριθμός των οικογενειών των κρατουμένων και αποφασίστηκε ότι αν εντός 15 ημερών δεν ληφθεί κανένα μέτρο από την κυβέρνηση θα αρχίσουν απεργία πείνας.
Η απεργία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του FNDNJ στο Κουμάνοβο.
Οι εκπρόσωποι της οργάνωσης αυτής καθώς και οι οικογένειες των φυλακισμένων ζητούν την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων ή τουλάχιστον να επανεξεταστούν  οι υποθέσεις για τις οποίες κατηγορούνται από τη δικαιοσύνη.
--
Πηγή: ΙΝΑ-online