ΝΑΤΟ: Ανησυχία για 10.000 ‘χαμένους’ πυραύλους στη Λιβύη


Οκτώβριος 2, 2011.

Κανείς δεν γνωρίζει που έχουνε ‘πάει’ τουλάχιστον 10.000 ρουκέτες στη Λιβύη και το ΝΑΤΟ φοβάται ότι τα ‘χαμένα’ όπλα θα μπορούσαν να καταλήξουν στα χέρια της Αλ Κάιντα, όπως ανέφεραν σήμερα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης τα οποία επικαλούνται  δηλώσεις ανώτερου στελέχους της Συμμαχίας.


Το εβδομαδιαίο ‘Der Spiegel’  αναφέρει ότι ο ναύαρχος Giampaolo di Paola ο οποίος προεδρεύει του συμβουλίου των στρατιωτικών διοικητών του ΝΑΤΟ, στην τελευταία συνάντησή με τους Γερμανούς βουλευτές εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την εξαφάνιση όπλων στη Λιβύη.

«Τα όπλα», όπως προειδοποίησε, « θα μπορούσαν να καταλήξουν οπουδήποτε και σε οποιονδήποτε, από την Κένυα μέχρι το Αφγανιστάν και το σοβαρότερο σε λάθος χέρια» δήλωσε ο Πάολα, όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο AFP.

Συμπλήρωσε ακόμη, ότι «οι πύραυλοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν  σοβαρή  απειλή για την αεροπορία».

Τα γερμανικά δημοσιεύματα  ήρθαν  μετά την ανακοίνωση του Αντίγια Μουχάμεντ, υπεύθυνου των λιβυκών δυνάμεων, της νέας μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης,  ότι στη χώρα εξαφανίστηκαν περίπου πέντε χιλιάδες ρουκέτες αέρος  SAM-7.

«Υπάρχει ο φόβος ορισμένοι από τους πυραύλους αυτούς να έχουν πέσει σε λάθος χέρια στο …εξωτερικό», δήλωσε ο Αντίγια Μουχάμεντ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέστησε στην νέα κυβέρνηση της Λιβύης τα παρεχόμενα όπλα να κλείνονται σε  αποθήκες που βρίσκονται στον έλεγχό της για να αποφεύγεται το παράνομο εμπόριο τους.


--
Πηγή: ИНПРЕС