«Οι Βούλγαροι εξωτερικού θα διαμαρτυρηθούν στα προξενεία σε όλο τον κόσμο»


Οκτώβριος 7, 2011.

Σόφια.

Οι Βούλγαροι του εξωτερικού θα διαμαρτυρηθούν μπροστά από τα βουλγαρικά προξενεία σε όλον τον κόσμο.

«Οι συμπατριώτες μας δυσανασχετούν με την προσέγγιση του Υπουργείου  Εξωτερικών, στην διοργάνωση της εκλογικής διαδικασίας στο εξωτερικό και πιστεύουν ότι η κυβέρνηση εμποδίζει εσκεμμένα την ψηφοφορία στο εξωτερικό», ανέφερε η BTV.


Για πρώτη φορά φέτος, για την συμμετοχή  των Βουλγάρων του εξωτερικού στην ψηφοφορία, δίνεται η δυνατότητα να  υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά στην  βουλγαρική πρεσβεία της χώρας  τους. Αλλά  η ηλεκτρονική φόρμα εμφανίζεται μόνο στην κυριλλική γραφή και σε ειδική ηλεκτρονική μορφή που εμποδίζει τους συμπατριώτες μας στην συμπλήρωσή της.

Μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου οι Βούλγαροι στο εξωτερικό έχουν υποβάλλει περίπου 40.000 αιτήσεις για ψηφοφορία σε 162 πόλεις. Εκλογικά τμήματα θα υπάρχουν σε 58 χώρες σε όλο τον κόσμο. Οι  περισσότεροι, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, ως συνήθως, είναι αυτοί  που βρίσκονται στην Τουρκία.

Από αύριο μέχρι τις 12 Οκτωβρίου η εκλογικές επιτροπές ξεκινούν την αφαίρεση των ψηφοφόρων από τους καταλόγους εκείνων των Βουλγάρων που θα ψηφίσουν στο εξωτερικό.


--
Πηγή: Агенция "КРОСС"