«Tema»: Το μίσος Ελλήνων και Γερμανών!


Οκτώβριος 7, 2011.

Είναι δύσκολο να περάσει μια ημέρα χωρίς έγγραφη αναφορά των γερμανικών μέσων ενημέρωσης κατά των Ελλήνων.

Δεν σταματούν οι Γερμανοί να αποκαλούν τους Έλληνες  αχάριστους, διεφθαρμένους και ανεύθυνους. Συγχρόνως οι Έλληνες απαντούν με την υπενθύμιση του Ναζισμού.
Ένα μοντάζ  σε αφίσα που μοιάζει να βρίσκεται σε αγκαλιά ο Χίτλερ με την Καγκελάριο Μέρκελ που φοράει σκουλαρίκα, έγινε το κύριο θέμα διαμαρτυρίας από Έλληνες  έξω από την Γερμανική Πρεσβεία, την παραμονή της επίσκεψης του αντιπροέδρου Philip Rosler.


Αλλά δεν σταματά η κόντρα εκεί. Ο Ρέσλερ προσβλήθηκε από την τηλεόραση Μέγκα σε πρωινή εκπομπή  καθώς ο συντονιστής της εκπομπής  ρώτησε τι θέλουν οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες από την Ελλάδα και αμέσως απάντησε ότι και οι δύο είναι ναζί και είχαν δημιουργήσει τον άξονα του Β΄ παγκόσμιου πολέμου.

Η εφημερίδα ‘Βήμα’ είχε γράψει ότι «αν η Γερμανία πληρώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ελλάδα δεν θα είχε τόσο μεγάλο πρόβλημα με το χρέος».

Επίσης, η εφημερίδα ‘Έθνος’ δημοσίευσε μια φωτογραφία από την ‘Oktoberfest’ που σημειώνει: «Οι Γερμανοί μεθούν εις βάρος άλλων. Πίνουν εις υγεία της Ευρώπης που δεινοπαθεί κάτω από τις διαταγές τους».

Επιπρόσθετα ένα σποτ της Συνδικαλιστικών Ενώσεων αναφέρει:  «Γραφείτε στην Ένωση. Έρχονται οι Ναζί, εμείς θα σας προστατεύσουμε».

Ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε σε συνέντευξή του : «Οι Γερμανοί έχουν κλέψει τα χρήματά και το χρυσό μας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο . Είναι ρατσιστές και φαρισαίοι».

--
Πηγή: Gazeta Tema