Πρόεδρος Αμπάς στο Συμβούλιο της Ευρώπης: «Βασιζόμαστε σε εσάς»


Οκτώβριος 6, 2011.
Δύο ημέρες μετά,  αφότου το Παλαιστινιακό Εθνικό Συμβούλιο απέκτησε  το καθεστώς της «Εταιρικής Σχέσης για τη Δημοκρατία» με  την Κοινοβουλευτική Συνέλευση  του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε την Ευρώπη να στηρίξει το παλαιστινιακό αίτημα για κρατική υπόσταση  πριν από τα Ηνωμένα Έθνη.


«Υποστηρίξατε την Αραβική Άνοιξη η οποία καλεί για δημοκρατία και ελευθερία», είπε, «τώρα έφθασε η η Παλαιστινιακή Άνοιξη ζητώντας ελευθερία και τερματισμό της κατοχής. Πιστεύουμε σε εσάς και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μας εγκαταλείψετε».
Σε ομιλία του που διήρκεσε 30 λεπτά, ο πρόεδρος Αμπάς υπογράμμισε τις ‘ειλικρινείς προθέσεις’ για διαπραγμάτευση με τους Ισραηλινούς, αλλά κατέληξε στο ‘αδιέξοδο της προοπτικής των διαπραγματεύσεων’.
«Η μόνη εναλλακτική λύση για μας είναι να στραφούμε προς τη διεθνή κοινότητα και την καλούμε να αναλάβει δράση για να ανοίξουν οι νέοι ορίζοντες για την ειρηνευτική διαδικασία, μέσα από την αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης», τόνισε.
Απευθυνόμενος στους 47 εκπροσώπους των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Αμπάς εξέφρασε το ‘θαυμασμό’ του για το Στρασβούργο, το οποίο ήταν «το σημείο της σύγκρουσης μεταξύ των χωρών της Ευρώπης και έχει γίνει σήμερα το κεντρικό όργανο της ενωμένης Ευρώπης, το οποίο υποστηρίζει την ειρήνη».
 -
(Η ομιλία του Αμπάς, σε ανεπίσημη μετάφραση από τα αραβικά στα αγγλικά υπάρχει στην παρακάτω  διεύθυνση του Συμβουλίου της Ευρώπης:

--
Πηγή: council of Europe