Αλβανοί Εθνικιστές: Η απογραφή του πληθυσμού είναι κατά των τσάμηδων


Οκτώβριος 5, 2011.

Ο επικεφαλής της εθνικιστικής ομάδας «Συμμαχία  κόκκινο και μαύρο»/ (Aleancës Kuq e Zi) και πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου της Δικαιοσύνης,  Κρέσνικ Σπαχίου, δήλωσε σήμερα ότι η διαδικασία απογραφής, όπως γίνεται, παραβιάζει  τα δικαιώματα των Τσάμηδων.


«Η απογραφή δεν λαμβάνει  υπόψη τα δικαιώματα των Τσάμηδων. Η νομική διαδικασία που ακολουθείται  αποκλείει από την απογραφή του πληθυσμού την κατηγορία αυτή», δήλωσε ο Σπαχίου σε εκδήλωση του Ινστιτούτου των Τσάμηδων, στην οποία είχε προσκληθεί.

Ο επικεφαλής της αλβανικής εθνικιστικής ομάδας δήλωσε ότι μέθοδος που ακολουθείται για την καταγραφή του πληθυσμού, δημιουργεί τεχνητή μείωση του αριθμού των Αλβανών στα Βαλκάνια. Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, θεωρείται ως επιτακτική ανάγκη στην απογραφική κατάσταση να αναφέρονται όλα τα ακίνητα που ανήκουν στους Αλβανούς πολίτες (μέσα και έξω από την Αλβανία).

Η νομική διαδικασία προβλέπει την απογραφή των ατόμων εφ’ όσον καταγραφεί η ακίνητη ιδιοκτησία τους αλλά στην απογραφή δεν έγινε αυτό», δήλωσε ο Σπαχίου.



(Χαρακτηριστικό των σχολίων που ακολουθούν, του παραπάνω κειμένου,στην online έκδοση της εφημερίδας,  είναι ότι ορισμένοι Αλβανοί το θεωρούν δυσνόητο και δεν μπορούν να καταλάβουν τι εννοεί όταν λέει ότι είναι κατά των τσάμηδων η απογραφή, αφού οι Τσάμηδες καταγράφονται ως ‘μουσουλμάνοι Αλβανοί’, όπως και άλλοι Αλβανοί της χώρας)
--
Πηγή: Shekulli on line