Σκόπια: «Κόμματα και ΜΜΕ είπαν ψέματα για την χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας»

Οκτώβριος 26, 2011.


Η Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς, διαπίστωσε πολλές παρατυπίες, όσον αφορά τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών των κομμάτων, την οικονομική βοήθεια την οποία έχουν λάβει καθώς και την παραπληροφόρηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Πρόληψη της Διαφθοράς, Βόισλαβ Ζαφιρόφσκι, είπε σχετικά με την έκθεση που έγινε για την χρηματοδότηση των κομμάτων, ότι πραγματοποιήθηκαν πολλές παρατυπίες όσον αφορά τους πόρους χρηματοδότησης, αλλά, και στη χρήση των χρημάτων .

«Είχαμε μια τεράστια εισροή των εκθέσεων των πολιτικών κομμάτων καθώς και των ηλεκτρονικών και γραπτών μέσων. Λαμβάνουμε καταθετικές καταστάσεις από τις τράπεζες που προορίζονται για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας. Όλες οι πληροφορίες και οι δηλώσεις είναι απαραίτητες ώστε με μια συνακόλουθη συναγωγή των στοιχείων αυτών σε δεδομένα και με ανάλυση που γίνεται  βγαίνουν τα συμπεράσματα σε σχετική έκθεση η  οποία θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο, δήλωσε ο Ζαφιρόφσκι σε σχετικό σεμινάριο που έγινε με θέμα «Καταπολέμηση της διαφθοράς, σύγκρουση συμφερόντων και δωροδοκίας».

Η έκθεση της επιτροπής θα συζητηθεί στην αυριανή συνάντηση των μελών της και στη συνέχεια θα υποβληθεί στο Κοινοβούλιο και για το περιεχόμενό της θα ενημερωθεί και το κοινό.



--
Πηγή: 24Press
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος