Σκόπια- Τσερβενκόφσκι: ‘Λάθος η αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση’



Οκτώβριος 27, 2011.


Σε συνέντευξή του προς την Deutsche Welle, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην πΓΔΜ , Μπράνκο Τσερβενκόφσκι δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας του κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

Ο Τσερβενκόφσκι  αναφερόμενος στις αντιδράσεις που δημιούργησε η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο της χώρας και τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν στο εσωτερικό της χώρας,  ανέφερε ότι η κυβέρνηση  κινείται προς λάθος κατεύθυνση με δηλώσεις της,  οι οποίες προξενούν πολλά βασικά ερωτήματα.


«Πρώτον, στον τομέα της ευρω-ατλαντικής ολοκλήρωσης, στην πραγματικότητα όταν μιλάμε για ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση, μιλάμε για το μέλλον της χώρας. Ποτέ δεν ήμασταν τόσο μακριά για την επίτευξη αυτού του στόχου που κατά πλειοψηφία επιθυμούν οι πολίτες αυτής της χώρας. Λάβαμε μια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρωθυπουργός προέβη με δηλώσεις  σε μια φάση αντιπαράθεσης με τη διεθνή κοινότητα, κατά κύριο λόγο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα έλεγα με την Ουάσιγκτον.

Δεύτερον, στον τομέα της οικονομικής πολιτικής, η κυβέρνηση συνεχίζει  τον λαϊκισμό, συνεχίζει την πολιτική των λανθασμένων προτεραιοτήτων. Η πΓΔΜ έχει περιορισμένους πόρους, αλλά περνούν με λάθος τρόπο και ξοδεύονται, ως επί το πλείστον σε μη παραγωγικά έργα.

Τρίτον, είναι το επίπεδο της δημοκρατίας που ολοένα υποβιβάζεται. Ο νόμος δεν εφαρμόζεται εξ ίσου προς  όλους, το δίκαιο έχει ερειπωθεί, η ελευθερία της δημόσιας έκφρασης βρίσκεται στο χαμηλότατο στάδιο.
Με τον τρόπο αυτό η χώρα πηγαίνει προς λάθος κατεύθυνση και δυστυχώς, πρέπει να το ομολογήσω, αν δεν αλλάξει η σημερινή κατάσταση θα γίνουν πολλά χειρότερα», δήλωσε ο Τσερβενκόφσκι.



--

Πηγή: Утрински весник