Κόντρα Αλβανών και Σλάβων: Παραιτήθηκαν σύσσωμα όλα τα μέλη της απογραφής πληθυσμού!


Οκτώβριος 11, 2011.
Σκόπια.
«Μόλις τρεις ημέρες πριν από την νόμιμη προθεσμία ολοκλήρωσης της απογραφής στην Fyrom, η κρατική Επιτροπή Απογραφής, σήμερα νωρίς το πρωί, αποφάσισε  τη διάλυσή της και όλα τα μέλη υπέβαλαν αμετάκλητα τις παραιτήσεις τους.

Έτσι τελείωσε η απογραφική διαδικασία, σημειώνει το σκοπιανό δημοσίευμα.


Αυτό αποτέλεσε και το αποκορύφωμα των διαφωνιών των μελών της Επιτροπής Απογραφής,  μεταξύ των Σλάβων και των Αλβανών, για το πώς πρέπει να απογραφούν και να αριθμηθούν οι απογραφέντες.

Οι διαφορετικές ερμηνείες που δόθηκαν στους νόμους και στην εφαρμογή της απογραφικής μεθοδολογίας αποδείχθηκαν ανυπέρβλητα εμπόδια για την επιτυχή διεξαγωγή και ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Βάσει όλων των ανωτέρων  η απογραφική Επιτροπή (ДПК), όπως αναφέρει  στην ανακοίνωσή της,  κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η απογραφή του πληθυσμού στο σκοπιανό κράτος δεν μπορεί να οδηγήσει σε πραγματικά δεδομένα.

«Η κρατική απογραφική Επιτροπή, στην σημερινή συνεδρίασή της, δήλωσε ότι αδυνατεί με τις προϋποθέσεις αυτές για την περαιτέρω εφαρμογή της απογραφής. Σε αυτήν την απόφαση εμπεριέχεται σε μεγάλο βαθμό η άνιση εφαρμογή της μεθοδολογίας όπως έχει οριστεί από την Κρατική Στατιστική Υπηρεσία και  αυτής που συνιστάται από την Eurostat βάσει του άρθρου 6, παράγραφος 3, του άρθρου 40 και του άρθρου 42 του νόμου περί απογραφής των νοικοκυριών, του πληθυσμού και των κατοικιών για το έτος 2011 στην FYROM”, αναφέρει η δήλωση της ДПК.

Η Επιτροπή συνέστησε σε όλους τους συμμετέχοντες στην απογραφή του 2011 να σταματήσουν όλες τις δραστηριότητες τους, οι οποίες συνδέονται με την απογραφή του πληθυσμού.

Με δεδομένη τη νέα κατάσταση, αναμένεται επείγουσα συνεδρίαση της Κυβέρνησης, η οποία  θα πρέπει να ορίσει μια νέα Επιτροπή Απογραφής μέσω μια πρότασης για επείγουσα νομοθετική αλλαγή που θα παρατείνει το χρόνο της απογραφής.

Για το θέμα αυτό, θα πραγματοποιηθεί, κατά πάσα πιθανότητα, συνάντηση του Γκρούεφσκι και του Αλί Αχμέτι,  σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης  μεταξύ του σλαβικού στοιχείου και των Αλβανών στην πΓΔΜ.
--
Πηγή: Журнал